Мистецтвознавці всього світу, а також прості люди шоковані раптовим зникненням найдорожчою картини в світі. Пропав шедевр Генія, Леонардо да Вінчі, під назвою "Спаситель світу" (Salvator Mundi). Про це стало відомо з повідомлення видання The New Yotk Times, передає Лента.ру. Картина перебувала в Луврі Абу-Дабі (Об'єднані Арабські Емірати), і повинна була бути виставлена у вересні 2018 року, але влада країни відклали експозицію, не пояснюючи причин. Тепер ні в Еміратах, ні в паризькому Луврі не знають, де знаходиться картина.

"Спаситель світу" був проданий на аукціоні з листопада 2017 року - його вартість тоді склала 400 000 000 доларів. Космічна сума, як для картини. Однак якщо згадати, чиєю кисті вона належить, і скільки їй років, то така вартість цілком закономірна. Підсумкова сума операції з урахуванням всіх комісій, зборів і податків склав 450,3 мільйона. Покупцем виступив саудівський принц Бадер бін Абдулла бін Мохаммед бін Фархан Аль Сауд. Попереднім власником полотна був російський мільярдер Дмитро Риболовлєв.

Картина датується 1500 роком. Перші згадки про твір належать до колекції короля Англії Карла I (1600-1649). Наступна згадка — в 1763 році, коли незаконний син графа Букінгемського Карл Шеффілд виставив картину на аукціон. З тих пір полотно зникло майже на півтора століття, поки не з'явилася в колекції одного з найбагатших людей Англії Фредеріка Кука. Тоді експерти віднесли твір до кисті одного з учнів да Вінчі.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

У 2005 році картина з невстановленим авторством опинилася на регіональному аукціоні в США, де була продана менш ніж за 10 тисяч доларів. З тих пір полотно перебував під пильною увагою фахівців з творчості да Вінчі. Після реставраційних робіт і встановлення автентичності полотно було виставлено на аукціон christie's.

Нагадаємо, божественне знамення або підступи Диявола: у Мексиці статуя немовляти Ісуса заплакала кривавими сльозами.

Нагадаємо, підводний статуя Спасителя вперше явила себе людству

Як повідомляв портал "Знай.иа" експерти засумнівалися в тому, що картина "Спаситель світу" належить пензлю великого італійського художника та вченого Леонардо да Вінчі.

"Знай.иа" писав, невідомі увірвалися в одну з церков Дубліна і осквернили зберігалися там святині і останки.