Рада федерації Росії ухвалила заяву, в якій погрожує Україні "військовим конфліктом" за участю НАТО в разі порушень Україною процедур проходження кораблів через Керченську протоку.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Наразі вже відомо, що несподівану та дуже агресивну заяву було прийнято російською стороною з нагоди 70-річчя Організації Північноатлантичного договору( НАТО)

У самій заяві йдеться, що нібито "проходження українських кораблів через Керченську потоку - це не питання співвідношення сил або присутності НАТО в Чорноморському регіоні, а виключно проблема дотримання українською стороною встановлених процедур, які їй добре відомі і успішно використовувалися нею до листопада 2018 року".

Володимир Путін
Володимир Путін

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Крім того у заяві російської сторони йдеться, що спроби проходження суден нібито можуть спровокувати військовий конфлік між Україною та Росією.

"Спроби України діяти в обхід цих процедур несуть в собі ризики виникнення військового конфлікту між Україною і Російською Федерацією, в який може бути залучена і НАТО", - йдеться в заяві Ради федерації.

Варто нагадати, що так звана влада окупованого Криму ввела на території всього півострова повну бойову тревогу. Так, Російська Федерація вивела на чергування бойові розвідувальні кораблі і судна Чорноморського флоту. За інформацією журналістів, у Національному центрі управління обороною Росії зазначили, що причиною тому стали розпочаті в понеділок, 8 квітня в чорноморських водах навчання НАТО Sea Shield.

російські військові
російські військові

Нагадаємо, після окупації Криму Росією були громадяни, які сподівалися на світле майбутнє і безбідну старість, раділи такому очікуваному оновленню їх життя. Але, за фактом виявилося, що не все так солодко, як малювалося в їх фантазіях.

Як повідомляв "Знай.ua", у МЗС Росії традиційно іронічно відреагували на розміщення в Україні передвиборчих білбордів президента Петра Порошенка. На білборді він зображений протиставленим російському лідерові Володимиру Путіну.

Також "Знай.ua" писав, що у соціальних мережах знову підняли на сміх керівника кримських і донецьких терористів Володимира Путіна, який засвітив на весь світ свою "хворобу".

Зеленський додасть голосів після дебатів, навіть якщо програє - Гайдай