Вчора ввечері, 15 квітня, на Храмовій горі в Єрусалимі спалахнула пожежа. Вогонь розгулявся на охоронному пункті ВАКФа - майно, передане державою або окремою особою на релігійні або благодійні цілі. Про це повідомили місцеві ЗМІ.

Храмова гора

Співробітники служби пожежної охорони вправно і швидко нейтралізували вогнище загоряння. В результаті інциденту ніхто не постраждав.

В даний момент фахівці працюють наз виясненням деталей і подробиць інциденту, ведеться розслідування обставин виникнення пожежі.

Популярні новини зараз
Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Варто зазначити, що храмова гора – це обнесена високими стінами площа. Вона знаходиться зі східної сторони Старого міста Єрусалиму. Вважається найбільш священним місцем для іудаїзму і третім за святості для ісламу. На території Храмової гори розташовувався перший, а потім і другий єрусалимський храм. Тут же, за єврейською традицією, в майбутньому стоятиме третій храм.

Храмова гора

Зараз на території Храмової гори розташовані мусульманські культові споруди – мечеті Аль-Акса і Купол Скелі.

"Ісус молився в цьому храмі, і саме там Він провіщав його зруйнування (Матвія 24:1-2). Пророцтво Христа справдилося, коли храм був зруйнований римським військом", - сказано в Біблії (Матвія 24:1-2).


Храмова гора, на якій розташований Купол Скелі, важлива не лише для мусульман, які зараз її контролюють, але також для юдеїв і християн. Як місце, де колись стояв юдейський храм, вона вважається найсвятішим місцем в юдаїзмі, а також, на переконання юдеїв і деяких християн, там буде зведений третій і останній храм. В ісламі ця територія є третім за святістю місцем.

Нагадаємо, пожежа у Соборі Паризької Богоматері: посол Франції припинила троллінг Зеленського одним словом.

Як повідомляв раніше Знай.ua, в одній зі столичних шкіл змушують читати учнів про те, що Зеленський шкідливий для України.

Також Знай.ua писав про те, що загорівся Собор Паризької Богоматері.