Президент Франції Еммануель Маркон дав надію нації, вбитій горем після того, як вогонь понівечив головну святиню країни - Нотр-Дам де Парі (Собор Паризької Богоматері). За словами президента, собор можна буде відновити протягом п'яти років. Таку заяву Макрон зробив під час термінового телевізійного звернення до громадян.

Макрон обіцяє, що Собор стане ще красивішим

Макрон зазначив, що Нотр-Дам стане ще красивішим після відновлення, оскільки французи - народ творців. Він зазначив, що нації багато чого потрібно буде відновити.

"Ми відновимо Нотр-Дам, ще красивіше. Я хочу, щоб це було зроблено за п'ять років", - сказав Макрон.

Катастрофа у Франції: горить Нотр-Дам де Парі

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Те, що ми бачили, це здатність мобілізуватися, об'єднуватися, щоб перемагати. За свою історію ми побудували міста, порти, церкви. Багато згоріли, були знищені. Кожен раз ми їх перебудовували. Пожежа в Нотр-Дамі нагадує нам, що наша історія ніколи не зупиняється. У нас завжди будуть проблеми, які потрібно подолати. Те, що ми вважаємо незламним, також може бути зруйнованим", - також заявив президент.

Варто нагадати той факт, що в серці французької столиці днями сталася трагедія, історичного плану. У Парижі згорів собор Нотр-Дам де Парі, жителі і гості столиці могли спостерігати за цим кошмаром власні очі. Так, французький журналіст зміг потрапити на дах разом з пожежниками, в той час коли будівля була охоплена вогнем.

Нагадаємо, "Це ж яким цинічним істотою треба бути": слова міністра культури про Нотр-Дамі вивели українців з себе.

Як повідомляв Знай.uа президент відомого клубу пожертвує космічну суму Нотр-Дам-де-Парі: можна купити Роналду.

Знай.uа писав, Нотр-Дам врятують ассасини: собор відновлять завдяки легендарної комп'ютерної гри.