Сьогодні, 17 квітня екс-президент Перу Алан Гарсія помер при затриманні, вистріливши в себе. 69-річний Алан Гарсія скоїв спробу самогубства, перебуваючи в своєму будинку в Лімі. За попередніми даними, він вистрілив собі в шию.

Екс-президента доставили в лікарню в Лімі. Міністр охорони здоров'я Сулема Томас підтвердила, що Алан Гарсія перебував у критичному стані. Його тричі реанімували. За деякими даними, куля повністю пройшла крізь голову колишнього глави Перу, лікарі не змогли його врятувати.

Гарсія обіймав посаду президента Перу двічі - у 1985-1990 і 2006-2011 роках.

Правоохоронні органи Перу підозрюють Гарсію в отриманні хабарів від бразильської будівельної компанії Odebrecht. В той момент вона брала участь у виробництві електропоїздів для метрополітену Ліми. У Латинській Америці Odebrecht витратила сотні мільйонів доларів на підкуп високопоставлених чиновників, міністрів і президентів для отримання вигідних державних контрактів.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

У березні 2018 року президент Перу Педро Пабло Кучинського оголосив про рішення покинути свій пост після загрози імпічменту. Скандал, який призвів до спроби імпічменту Кучинського, який розгорівся після публікації відомостей про те, що дві пов'язані з ним фірми отримували великі суми грошей від компанії Odebrecht.

Нагадаємо, помер Віктор Благов, головний спеціаліст Ракетно-космічної корпорації (РКК) "Енергія", який брав участь у проектуванні перших в СРСР транспортних пілотованих космічних кораблів "Восток" та "Восход". Про його смерть повідомила прес-служба "Енергія".

"Віктор Дмитрович — один із засновників наукової школи «Планування та оперативне управління пилотируемыми космічними польотами». Він виховав кілька поколінь висококласних фахівців, які забезпечують управління польотами вже сучасних космічних кораблів та Міжнародної космічної станції", говориться в повідомленні компанії.

Нагадаємо, Львівщина в сльозах прощається з хоробрим поліцейським, які віддали життя за Україну.

Як повідомляв Знай.иа, у США помер легендарний музикант: 4 Оскара і 10 Греммі.

Знай.иа писав, мумія роками "жила" по-сусідству з тернополянами.