Житель Китаю десятки років жив з пухлиною на спині, яка досягла аномальних розмірів. Лікарі лише зараз зважилися на її видалення.

Про це повідомляє Daily Mail.

68-річний чоловік на прізвище Тан був змушений протягом 30-ти років жити з пухлиною на спині. В результаті пухлина досягала 85 сантиметрів в довжину і 65 сантиметрів завширшки, її вага становила 14,9 кілограма.

Тан звертався до лікарів, однак медики багато років відмовлялися видаляти наріст. За їх словами, дана процедура могла вбити пацієнта — пухлина частково вразила легені, хребет і кілька основних артерій в організмі чоловіка.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Операцію довелося провести, коли Тан потрапив до лікарні, пошкодивши сонну артерію. Тоді чоловік ледь не помер від втрати крові. На хірургічне втручання, не дивлячись на ризики, наважився лікар Ян Цзюнь. Процедуру здійснили 1 квітня.

Операція з видалення величезної пухлини відбулася в одній з лікарень Шанхая. В цілому вона тривала понад добу - 33 години. Як і передбачали фахівці, їх пацієнт втратив дуже багато крові. І все ж чоловік зміг вижити.

Кілька днів чоловік провів у реанімації. За словами лікарів, на п'ятий день їх пацієнт почав приймати їжу, а на шостий день він вже зміг самостійно пересуватися. Зараз, зазначили медики, пацієнт відчуває себе добре.

Нагадаємо, в науці вважається, що мозок помирає через кілька секунд після того, як перестає отримувати кисень. Однак, недавній експеримент вчених Єльського університету змусив світ засумніватися у цьому факті.

Як повідомляв портал "Знай.uа", дівчина так захопилася схудненням після народження дитини, що не помітила, як скинула 2/3 власної ваги.

Також "Знай.uа" писав, у дівчини почалися проблеми із зовнішнім виглядом — акне, зайва вага, які разом спровокували депресію.