21 квітня, Вся Англія відзначає важливу подію. Королева Єлизавета II (Elizabeth II) святкує 93-й день народження. Королівське джерело стверджує, що через два роки монарх планує відійти від справ та передати всі повноваження синові, Чарльзу, якого зробить принцом-регентом.

Фактично Принц Уельський буде виконувати всі обов'язки монарха, але королевою як і раніше буде залишатися Єлизавета II аж до своєї смерті.

Королева планує, що в свої 95 років вона прийме закон про регенство на користь сина, а сама займатися справами більше не буде.

королева Англії

"Зміни починаються, хоч і не великі. Її Величність ніколи не піде у відставку. Вона буде королевою до останнього подиху. Але, коли їй виповниться 95 років, акт про Регенства внесуть на розгляд парламенту", - говорять представники королівської родини.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Королева готує сина для нової ролі

За словами експерта, Принц Уельський давно готується стати королем Англії.

В 2018 році 70-річний син королеви відвідав 546 офіційних і публічних заходів – більше, ніж будь-який інший член королівської сім'ї. Крім того, в минулому році, Єлизавета II призначила його главою Співдружності.

крім того, королева чимало часу проводить з принцем Чарльзом, обговорюючи важливі питання.

принц Чарльз, принц Вільям та принц Гаррі

Принц Чарльз – майбутній король

Королівський експерт Роберт Джобсон зазначив, що робляться кроки щодо передачі повноважень монарха Чарльзу, який по досягненню королевою 95 років стане принцом-регентом.

"Наближені до монарха джерела кажуть, що якщо вона доживе до 95 років, то прийме монументальне рішення та офіційно дозволить Чарльзу взяти на себе правління. Вона, за повідомленнями, офіційно передасть йому всю виконавчу владу як принцу-регенту до її смерті. Це дозволить їй не порушити клятву служити до самої своєї смерті, дану під час коронації".

У віці 93 років Її Величність перебуває в доброму здоров'ї. Вона може дожити до ста років, як і її мати Єлизавета Боуз-Лайон, яка прожила 102 роки.

королева Єлизавета у дитинстві

Останній раз Акт про регенства брали в 1810 році під час правління Георга III, коли у нього були проблеми з психічним здоров'ям. Його старший син отримав титул принца-регента, і став королем Георгом IV, коли його батько 10 років потому помер.

У свій день народження королева Єлизавета II традиційно разом з родиною відвідала богослужіння у церкві. Святкувати 93-річчя буде в сімейному колі. А офіційно святкуватиме країна день народження монарху у червні, згідно стародавньої традиції.

Нагадаємо, королева Єлизавета розповіла про свого майбутнього правнука.

Як повідомляв раніше портал Знай.ua, про ці факти про королеву Єлизавету мало хто знає.

Також портал Знай.ua писав, що в мережі показали унікальні кадри з королевою Єлизаветою II.