Польща відмовилася від поставок російської нафти через нафтопровід "Дружба". Ця нафта виявилася дуже низької якості, а крім того - забруднена, розповів головний інженер Гомельтранснафта Дружба Андрій Веріго.

У свою чергу, Веріго послався на компанію PERN, що відповідає за польська ділянка нафтопроводу. Там заявили, що нафтопереробні заводи в Польщі і Німеччині не можуть приймати і переробляти сировину з такими показниками. Пізно ввечері 24 квітня польський оператор припинив відбір нафти на невизначений термін.

"На заході нафтопровід від Мозиря в західну сторону повністю зупинений, засувки закриті. Зберігаються поставки нафти по іншій гілці в обсягах, необхідних для транзиту в напрямку України, це близько 40 тис. т на добу", - розповів головний інженер "Гомельтранснафта Дружба".

Прес-секретар концерну "Белнефтехим" Марина Костюченко підтвердила цю інформацію. Вона повідомила, що концерн протягом тижня "б'є на сполох у зв'язку з постачанням неякісної нафти, що надходить з російської сторони, терпляче веде переговори з "Транснафтою" і наполягає на якнайшвидшому вирішенні проблеми.

"Однак російською стороною затягується прийняття оперативних заходів, незважаючи на обіцянки вирішити питання протягом 2-3 днів. Наші сусіди не стали чекати, і в зв'язку з відмовою всіх НПЗ приймати і переробляти нафту з підвищеним вмістом хлорорганіки польський оператор PERN припинив прийом нафти. Це тягне за собою втрату репутації російських постачальників нафти в Європу, і, на жаль, ускладнює роботу білоруського трубопровідного транспорту та Мозирського НПЗ", - сказала Костюченко.

Популярні новини зараз
Київ під загрозою віялових відключень світла: ситуація "контрольована", але не дуже Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп підписав указ про санкції проти іноземних громадян або компаній, підозрюваних спецслужбами у втручанні в американські вибори.

Санкції будуть включати заморожування активів, обмеження доступу до фінансової системи США і заборону американцям на інвестиції в які потрапили під ці заходи компанії.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа" палата представників США прийняла законопроект, що дозволяє накладати санкції на виконавців та замовників кібератак.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що ЄС і США притиснули Путіна з-за України і Сенцова.