У Єгипті влада відновила загальнонаціональний надзвичайний стан, його запровадили на 3 місяці.

Про це повідомляє видання Вloomberg з посиланням на відповідний указ уряду.

Також зазначається, що запроваджується комендантська година в районах північного Синаю, близьких до Ізраїлю і Сектора Газа.

В останні роки Єгипет запровадив надзвичайний стан для боротьби з ісламістськими бойовиками.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Єгипет запровадив надзвичайний стан в останні роки для боротьби з ісламістськими бойовиками. Перед повстанням 2011 року, який витіснив президента Хосні Мубарака, Єгипет мав довгі строки надзвичайного режиму.

Штаб національної безпеки Ізраїлю наполегливо рекомендує своїм громадянам негайно покинути Єгипет. За даними штабу, існує безпосередня загроза викрадення ізраїльських громадян, які відправилися відзначати в Єгипті релігійне свято Песах.

"Наші попередження просто ігнорують. Я бачив, що люди переходять кордон цілими сім'ями – з малолітніми дітьми, бабусями і дідусями. Я звертаюся до них з закликом: негайно покиньте Синай, не залишайтеся там, це небезпечно!" - заявив один з високопоставлених співробітників Управління по боротьбі з терором.

Також нещодавно ми писали, що у Єгипті підвищаться збір, який стягують з кожного туриста в аеропортах країни. Відтепер сума збору становитиме 25 доларів США (близько 700 грн) замість 20, які були раніше.

Нагадаємо, у результаті серії вибухів на Шрі-Ланці в церквах кількість загиблих зросла до 262 осіб. Ейфелева вежа погасила вогні в пам'ять про жертв терактів.

Раніше Знай.ua повідомляв, 61-річний Метью Лінсі з Лондона дивом вижив під час теракту на Шрі-Ланці. Він розповів, як намагався врятувати у страшній трагедії своїх дітей, але безуспішно.

Також Знай.ua писав, українцям розповіли, від поїздок у які країни краще відмовитися в 2019 році, оскільки вони можуть бути небезпечними для життя туристів.