У Франції згорів один з найпрекрасніших творів готичного мистецтва — собор Паризької Богоматері. Увесь дерев'яний інтер'єр був охоплений вогнем, обрушилися дах і шпиль собору. Французьким пожежникам вдалося зберегти лише основну конструкцію собору Паризької Богоматері після пожежі. Виявилося, що співробітники палили на місці реставраційних робіт.

Цю інформацію у середу, 24 квітня, підтвердили в самій компанії після того, як інформація про такі випадки з'явилася у виданні Le Canard Enchaine.

Компанія, яка відповідала за установку будівельних лісів на даху собору Паризької Богоматері, визнала той факт, що деякі з її співробітників палили на місці робіт до виникнення пожежі в соборі Паризької Богоматері.

Пожежа в Нотр-Дам-де-Парі
Пожежа в Нотр-Дам-де-Парі

У компанії повідомили, що робочі зізналися поліції про порушення заборони на куріння на робочому місці, проте підкреслили, що куріння не було причиною виникнення пожежі.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Я можу підтвердити, що саме це вони повідомили поліції. Ми шкодуємо, що вони порушили заборону на куріння, але це факт", - заявив представник компанії Le Bras Freres.

фото Getty Images
Нотр-Дам-де-Парі

Також представник компанії, який попросив не називати його імені, це не недопалок спричинив пожежу в Нотр-Дамі. За його словами, вогонь спалахнув, швидше за все всередині будівлі, а сталося це аж через годину після того, як робітники покинули місце роботи. Зараз компанія залучена в термінових роботах по усуненню заподіяної шкоди.

фото Getty Images
Нотр-Дам-де-Парі

Згідно з даними Le Canard Enchaine, слідчі вважають, що найбільш імовірною причиною пожежі, яка зруйнувала дах і шпиль собору, стало коротке замикання.

Нагадаємо, святі Дари та Терновий вінець Ісуса з охопленого вогнем Собору Паризької Богоматері в Парижі виніс католицький священик, капелан паризької пожежної бригади о.Жан Марк Фурньє.

Раніше "Знай.uа" повідомляв, що названо вартість відновлення Нотр-Даму після пожеж: непідйомні гроші для Франції.

Також "Знай.uа" писав, Макрон зазначив, що Нотр-Дам стане ще красивішим після відновлення, оскільки французи — народ творців.