В Росії хірурги не стали проводити повторні обстеження та відрізали пацієнтці здорові органи. Росіянка втратила груди через лікарську помилку.

Про це пишуть російські ЗМІ.

Страшний інцидент трапився у місті Саратов ще у 2017 році, однак гучна справа та розслідування не закінчилися і досі, а головне - ніхто не поніс покарння за непрофесіоналізм та повну халатність.

Лікарі взялися провести операцію з ивдалення молочних залоз, не переконавшись у діагнозі та без проведення відовідних аналізів. Жінці просто ампутували молочну залозу, яка виявилась без злоякісних новоутворень.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Як зясувалося, пацієнтка звернулась в онкологічний центр платної Дорожньої клінічної лікарні Саратова. Тоді їй поставили попередній діагноз рак грудей.

Як повідомили у Слідчому комітеті РФ, лікарі вирішили не проводити самостійне обстеження пацієнтки і на підставі попередніх обстежень, які пацієнтка проводила не в профільних онкологічних центрах.

Було вирішено провести операцію, після якої гістологічне дослідження ампутованих грудей не показало в них злоякісних новоутворень.

Наразі слідчі займаються даним інцидентом, а за фактом лікарської помилки порушено кримінальну справу.

Нагадаємо, українцям показали електронний рецепт в дії. Як отримати безкоштовно ліки з новою системою та хто не зможе скористатися пільгами.

Як повідомляв портал Знай.ua, щоб отримати безкоштовно медичні послуги, українці мають підписати декларацію з сімейним лікарем. Це передбачено медичною реформою. Наступним кроком реформи стане повна автоматизація медичної галузі, що передбачає отримання електронних рецептів та лікарняних.

Також Знай.ua писав про те, що з 1 липня 2019 року в Україні стартує другий етап медичної реформи. Українці матимуть змогу безкоштовно отримувати вторинну медичну допомогу.

Дивіться: Супрун та її реформи