Фемінізм дістався до Казахстану: вперше в президентських перегонах братиме участь жінка. Свою кандидатуру зареєструвала депутат парламенту 58-річна Данія Еспаєва, від Демократичної партії.
У неділю, 28 квітня в Казахстані закінчився термін подачі документів для бажаючих взяти участь у президентських виборах. Зайняти посаду глави держави, виявили дев'ять осіб. Свою кандидатуру також зареєструвала одна жінка, повідомляє NUR.KZ.
"Одним з найбільш несподіваних кандидатів стала Данія Еспаєва, яка візьме участь у виборах від партії Ак Жол", - йдеться в повідомленні.
На питання журналістів, чому Еспаєва вирішила поборотися за крісло керівника, вона відповіла - її завжди обурювала думка однопартійців, що жінка не може бути попереду чоловіків. Тому вирішила піти на вибори.

Голосування призначили на 9 червня цього року. Після того, як на початку весни Нурсултан Назарбаєв пішов у відставку - 78-річний глава держави підписав указ про складання повноважень президента республіки з 20 березня. Він вирішив тимчасово передати обов'язки президента голові Сенату Касим-Жомарт Токаєву. Після цього Токаєв склав із себе повноваження голови сенату парламенту Казахстану і приступив до виконання обов'язків президента країни.
9 квітня Токаєв підписав указ "Про призначення позачергових виборів Президента Республіки Казахстан". Етап реєстрації кандидатів триватиме до 11 травня. Потім відбудеться передвиборча агітація, яка триватиме до 8 червня.
Зазначається, що серед тих, хто подав документи в ЦВК Казахстану є також і сам Касим-Жомарт Токаєв.
Як повідомляв портал Знай.ua, Назарбаєв принизив головну гордість Путіна: Москва і Астана поскандалили через Кримський міст