Скнадально-відомий священик РПЦ, протоієрей Всеволод Чаплін закликав рятувати росіян в Україні від трагедій, подібних пожежі в Будинку профспілок в Одесі, і повернути Росії українські землі власними життями.

Священик опублікував свою заяву у власному Telegram-каналі "Православна політика".

Всеволод Чаплін
Всеволод Чаплін

"Пам'ять жертв Одеси, яку ми здійснюємо в Пасхальні дні, дає надію на перемогу. На те, що розділений руський народ – народ Великоросії, Малоросії, Білої Русі – возз'єднається. Для цього влада Росії повинні перестати боятися Заходу, як злякалися в 2014 році, кинувши напризволяще зла російських людей в Одесі, Харкові, Миколаєві", – йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Він зазначає, що вірить у перемогу і закликає згадати цитату Суворова: "Ти росіянин! Знаєш трьох сестер – Віру, Надію і Любов. З ними слава і перемога, з ними Бог"!

"Коли російська людина боявся померти і знищити ворога в ім'я Христове, заради порятунку рідних людей?" – додає Чаплін.

Крім того, він також опублікував «резолюцію» про події в Одесі 2 травня, розповівши про "звірства української влади".

"Будівля обстрілювали і закидали пляшками з горючою сумішшю, пожежникам не давали гасити вогонь, тих, хто сяк-так вибрався по мотузці, били; били і намагалися надати їм допомогу медиків. Люди розбивалися на смерть, вистрибуючи з вікон, задихалися в диму, багато хто загинув від куль. Масове вбивство учасників мирної акції протесту, які виступали проти ф*шизма, за національне рівноправність і єдність з Росією, справедливо нарекли "Одеської Хатинню", – пише Чаплін.

"Ми засуджуємо необандеровщину як абсолютне зло, вияви якого повинні зустрічати нульову толерантність. Ми закликаємо владу Росії та всіх людей доброї волі не йти ні на які компроміси з цим злом, ні на яке угодовство з ним, ні на які переговори з "політиками", які підтримують це зло", – не приховуючи емоцій, продовжував священик.

Також у заяві кілька безглуздих вимог:

  • визнання "Донецької та Луганської Народних Республік" з боку Росії;
  • визнання російського народу розділеним і мають право на возз'єднання ("У Конституції нашої країни слід ясно констатувати: росіяни та представники інших корінних етносів нашої країни, перебувають поза її нинішніх кордонів, є частиною її народу");
  • повне відновлення громадянських і політичних прав російського і російськомовного населення, прихильників "русского мира" в Україні.

Нагадаємо, Папу Римського Франциска звинуватили в єресі

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Московський піп з попадею накинувся з електрошокером на жінку

Також "Знай.ua" писав про те, що Односельці відчитали Епіфанія відкритим листом