Фестиваль вина в Іспанії мало не завершився трагедією – під час традиційного забігу один із скакунів вийшов з-під контролю. Скакун відкинув чотирьох своїх утримувачів і увірвався в натовп глядачів.

Не минуло й року після того, як на фестивалі O Marisquino в Іспанії обвалилася частина дерев'яної конструкції з людьми. Нині ж на багатолюдному заході в країні сталася нова надзвичайна ситуація, повідомляє euronews.

В іспанському селі Каравака-де-ла-Крус пройшло щорічне свято – фестиваль вина, під час якого ряджені коні везуть вино до церкви на пагорбі. Традиційний захід приваблює сюди тисячі туристів з усієї країни та з-за кордону.

Однак, цього разу захід ледь не закінчився трагічно - під час традиційного забігу, один з коней вийшов з-під контролю.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Скакун відкинув людей, які намагалися його втримати, і побіг через натовп, топчучи під копитами людей. В результаті кілька глядачів постраждали – у них сильні забиття від копит і струс мозку.

Згодом коня спіймали. Господарі скакуна кажуть, що ймовірно тварина злякалася великого скупчення народу.

Нагадаємо, на матчі Ліги чемпіонів коні передавили людей.

У столиці Анголи Луанді після матчу Африканської Ліги чемпіонів між Прімейру ді Агушту і Мазембе фанати створили натовп біля вхідних воріт. Через це сталася тиснява.
Як тільки ворота були відкриті, вболівальники відразу ж побігли і потрапили під кінну поліцію. В результаті 5 людей загинули, а 7 отримали поранення і були госпіталізовані.

Як повідомляв портал Знай.ua, вчені довели, що коні пам'ятають емоції людей.
Домашні коні відомі як високо соціальні тварини, чудово адаптовані до життя поруч з людиною. Вони здатні зчитувати наші емоції за виразом обличчя і самі активно користуються мімікою.

Також Знай.ua писав, вчені довели, що терапевтична верхова їзда сприяє полегшенню симптомів посттравматичного стресового розладу у ветеранів бойових дій.