У Сполучених Штатах легалізували людське компостування - з тіл померлих дозволили робити добрива.

Першим штатом, у якому дозволили використання тіл померлих в якості добрива, став Вашингтон. Про це повідомляє BBC.

21 травня губернатор штату Вашингтон Джей Інслі підписав закон, відповідно до якого люди можуть дати дозвіл на перетворення власного тіла після смерті на добриво.

Цей метод розглядають як альтернативу кремації і похованню, а також як варіант вирішення проблеми нестачі землі на міських кладовищах.

Тіло померлого, який погодився на перетворення в компост, поміщають в шестигранний контейнер з люцерною, тирсою і соломою. Потім контейнер закупорюють на 30 днів, протягом яких людські останки розкладаються природним шляхом, утворюючи приблизно "два візки" добрива.

Автор ідеї з контейнером, Джо Рим Лі, пояснює, що такий спосіб зменшує кількість токсичних забруднювачів, які викидаються в навколишнє середовище під час розкладання і кремації організму.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

До слова, США не є новаторами у такому альтернативному захороненні померлих. Процес перетворення людських тіл в добриво вже легалізований в Швеції, а "природні" поховання, коли померлих ховають без трун або в при біоящиках, дозволені в Великобританії.

Нагадаємо, православна церква негативно ставиться до кремації померлих та до похованя в біоурнах.

Як повідомляв портал Знай.ua, компанія LifeGem пропонує своїм потенційним клієнтам синтезувати діаманти з тіл померлих.

Також Знай.ua писав, Началову запропонували поховати в мавзолеї замість Леніна