У мережі з'явились нові кадри, опубліковані зоозахисною організацією Відкриті Клітки, зняті Animals International, які демонструють, як тварин з заводських ферм в Україні жорстоко вбивають на скотобійнях Ближнього Сходу і в Північній Африці.

Наразі вже відомо, що зафіксовані на камеру тварини були перевезені живцем на спеціальному човні з України. Організація Відкриті Клітки вимагає від уряду захистити тварин, і зупинити жорстокий експорт. Крім того організація закликала українців підписувати петицію.

На кадрах можна побачити, що хоч у тварин й перерізане горло, вони все ще свідомі, тому що, на відміну від України, у багатьох країнах немає законів, що передбачають оглушення тварин перед вбивством. Інші, не менш нажахані тварини, можуть бачити, відчувати запах та чути, як вбивають тих, хто були першими в черзі. Також, на скотобійнях нормальними є такі практики насильства над тваринами, як перерізання сухожиль, випинання очей, зв’язування кінцівок з метою їх знерухомити, а на деяких бійнях вважається нормальним вбивати тварин прямо біля вхідних дверей.

Ліза Северіна розповіла, що саме Україна несе відповідальність за наджорстоке поводження з тваринами.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

"Наша країна несе відповідальність за тварин, що тут вирощуються, і має забезпечувати їхні потреби у будь-який час. Право на їх захист не розмежовується кордоном. Якщо методи вбивства тварин, записані на плівку, настільки жорстокі, що не можуть бути законними в Україні, то ми повинні поширити це положення на українських тварин, що знаходяться поза межами нашої країни". Северіна продовжує: "Ми закликаємо уряд зупинити транспортування живих тварин на забій та закликаємо людей, згодних з нами, підписувати нашу петицію".

Відомо, що кожного року мільйони тварин вивозяться з України до країн з нижчими стандартами їхнього утримання. Довга і виснажлива подорож не тільки небезпечна, а іноді і смертельна для них. Хоча б згадати сумнозвісну історію про овець. Але ті тварини, що виживуть після, будуть все одно вбиті в місцях, де ігноруються хоч найменші стандарти їхнього добробуту, таких як оглушення перед смертю.

Вся худоба, вивезена з України, мають вушні бірки, що точно вказують на походження тварин. На відзнятих кадрах видно, що на бірках написано "UA", міжнародно-визнана абревіатура для України.

Також, Україна є членом Міжнародної організації охорони здоров’я тварин, і підписала стандарти їхнього захисту, які повинні бути дотримані. Тим не менш, навіть попри те, що відповідним міністерствам відомо, що тварини постійно піддаються надзвичайній жорстокості, Україна не робила і не робить ніяких кроків для реалізації відповідних заходів для захисту тварин від жахливих зловживань.