"Таємна" донька російського президента Володимира Путіна стала кандидатом фізико-математичних наук.

Катерина Тихонова, яку вважають молодшою ​​донькою Путіна у п'ятницю, 24 травня захистила кандидатську дисертацію в Московському державному університеті.

Тема дисертації звучить поважно: "Математичні завдання корекції активності вестибулярних механорецепторів". У центрі уваги - створення пристроїв, що допоможуть льотчикам і космонавтам, які працюють в екстремальних умовах, краще орієнтуватися в просторі.

За привласнення кандидатського ступеня члени комісії проголосував одноголосно, ніхто з присутніх на захисті не критикував роботу, а єдиний вчений, у якого були питання до дисертації, на захист потрапити не зміг.

Перед захистом залі МДУ зібралися десятки журналістів і телевізійників, однак відео і фото їм робити заборонили. Наукових же співробітників взагалі пускали за закритими списками.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Потрапити в будівлю намагався і Гіві Горгіладзе, професор Інституту медико-біологічних проблем РАН. Але, на подив ученого, потрапити в будівлю без пропуску він не зміг (по положенню про пропускний режим МГУ потрапити на захист можна, якщо лисертаційна рада внесе бажаючих в спеціальний список).

Горгіладзе сам довго досліджував вестибулярний апарат, захистив кандидатську дисертацію за темою "Про вестибулярної функції: деякі електрофізичні аспекти" та відправляв у космос равликів. Але роботу Тихонової він розкритикував. Він звернув увагу, що всі публікації Тихонової зроблені в співавторстві, повністю самостійних робіт у неї немає. Крім того, його бентежить, що Тихонова математик, а дослідження вестибулярного апарату, за словами Горгіладзе, вимагає детального знання будови мозку. У нього були й інші питання до Тихонової, але задавати він їх міг хіба що зі сходів МДУ.

А тим часом Тихонова успішно захистила кандидатську ступінь. Всі 18 членів комісії проголосували "за". При цьому, питань до доньки Путіна не виникло ні у членів спеціалізованої вченої ради, ні в офіційних опонентів. Один з виступаючих навіть заявив, що вчена "випередила свій час на 100 років".

Нагадаємо, Путін готує спадкоємицю трону: на російському телебачення вперше показали його молодшу доньку, яка дуже схожа на агресора

Як повідомляв портал Знай.ua, донька Путіна керуватиме генами росіян - Марія Воронцова увійшла до ради з генетики.

Також Знай.ua писав,журналісти опублікували фото заморського палацу колишньої дружини президента Росії Володимира Путіна.