Колишній прем'єр-міністр, екс-командувач армією і глава Таємної ради Таїланду Прем Тінсуланон пішов з життя у віці 98 років.

Він помер у лікарні Прамонгкут через серцевої недостатності. Дата похорону поки невідома, передає Таїландське інформаційне агентство.

Тінсуланон обіймав посаду голови Таємної ради при таїландському короля з 1998 року. Він був однією з найвпливовіших фігур у політиці країни. Прем'єр-міністром генерал був з 1980 по 1988 рік.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, суботу, 25 травня, стало відомо про загибель відомого на всю країну чоловыка, якого любили мільйони повідомив голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко. На своїй сторінці в Facebook. чиновник написав про смерть видатного сучасника Дмитра Дмитровича Креміня.

"Сьогодні пішов з життя наш видатний сучасник Дмитро Дмитрович Кремінь. Справжній патріот України та Миколаївщини, талановитий поет, публіцист, есеїст, перекладач, Заслужений діяч мистецтв України, лауреат Державної премії імені Тараса Шевченка", - написав він.

Відзначимо, в Сполучених Штатах Америки у віці 98 років помер нобелівський лауреат, легендарний фізика Маррі Гелл-Манн.

Про це гіркому звістці стало відомо завдяки повідомленням прес-служби незалежного дослідницького центру інституту Санта-Фе.

Нагадаємо той факт, що Гелл-Манн є автором терміна "кварки". Ще в далекому 1969 році йому вручили Нобелівську премію "за відкриття, пов'язані з класифікацією елементарних частинок і їх взаємодій". У 1984 році він та група інших вчених заснували дослідний центр в інституті Санта-Фе.

Учений народився в єврейській родині емігрантів з Чернівців. Працював в Іллінойському університеті в Урбана-Чампейн, після чого був професором в Колумбійському університеті професором в Каліфорнійському технологічному інституті.