Американська компанія FireEye, яка спеціалізується на послуги інтернет безпеки, виявила вірус, який може перехоплювати SMS-повідомлення в мережах операторів зв'язку. MessageTap, так називається вірус, створили китайські хакери, які фінансуються урядом.

Як відзначається, цей шкідливий вірус призначений для комп'ютерів на базі Linux і може перехоплювати SMS-повідомлення. Відтак, хакери можуть налаштувати "прослушку" SMS за обраними параметрами, та отримувати ті повідомлення, які вважають за потрібними.

Відомо, що цим шкідливий були заражені мережі одного з операторів зв'язку, наразі якого саме - невідомо. Підкреслюється, що вірус взаємодіяв безпосередньо з базою, яка містить логіни роботи телекомунікаційного обладнання і докладну інформацію про дзвінки та повідомлення.

Фахівці FireEye з'ясували, що серед ключових слів в MessageTap зустрічаються різні об'єкти і особи, які представляють геополітичний інтерес для китайської влади: імена політичних лідерів, назви військових і розвідувальних організацій і політичних рухів.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Нагадаємо, раніше довічно ув'язнений при спробі втечі вбив солдата Нацгвардії.

Також Знай.uа писав, що п'яний водій погрожував копам самогубством: "Пересів на заднє сидіння і потягнувся за рушницею".

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що $150 тис за "лазівку" в Офіс Зеленського: у Києві спіймали мерзенного афериста.