Приховану депресію не завжди легко розпізнати під маскою інших хвороб. Про те, які саме ознаки свідчать, що у людини прихована депрессія читай в матеріалі Clutch.

Філософія буття: "В чому сенс життя?"

В людині, у якого спостерігається прихована депресія, прокидається Великий філософ. Вона, як правило, страждає, розмірковуючи про те, що її життя не має ніякого сенсу. Абстрактні формулювання і бесіди про велике, в яких зачіпаються тонкі матерії, хоча б трохи полегшують стан хворого, у всякому випадку, йому так здається.

Погіршення пам'яті: "Стоп, про що я говорила"

Людина помічає, що їй просто важко сконцентруватися на чомусь одному. Мозок ніби-то уповільнюються, з нього вилітають факти, імена, дати. Якщо такій людині задати питання вона може довго розмірковувати, збираючи думки докупи.

Популярні новини зараз
Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Зниження мотивації

Тут може бути все, починаючи з банальної творчої кризи, закінчуючи повною втратою інтересу до життя. Людині стає просто все одно, що відбувається навколо неї. Слідом за цим йде відчуженість і спроби втопити депресію в алкоголі або солодощах, що також не приносить задоволення.

Статеві розлади

Якщо у чоловіка, який страждає прихованою депресією, знижується лібідо, то у жінки — порушується менструальний цикл, а ПМС більш яскраво дає про себе знати.

Іпохондрія і недовірливість

В людині з прихованою депресією прокидається іпохондрик, який постійно боїться за своє здоров'я. На цьому ґрунті нав'язливих страхів у неї порушується сон, виникають часті необґрунтовані тривоги, знижується вага, спостерігаються дискінезії жовчних шляхів, головні болі, болі в грудях, відчуття клубка в горлі, соматичні хвороби, часто мучать запори або синдром роздратованого кишечника.

Нагадаємо, учені з'ясували, що домашні коти можуть вилікувати від депресії.

Раніше Знай.ua повідомляв, вчені розповіли, чому ми злимося коли відчуваємо голод.

Також Знай.ua писав, вчені знайшли "винуватця" всіх депресій.