Багато з нас неодноразово чули про те, що щоденне вживання келиха червоного вина позитивно впливає на здоров'я судин.

Проте недавні дослідження показали, що це не зовсім так, пише Daily Mail.

Дослідники з Університету Вашингтона в Сент-Луїсі (Washington University in St. Louis) виявили, що щоденне вживання вина збільшує ризик передчасної смерті в п'ять раз, незалежно від того, скільки вам років.

Згідно з новими даними, келих червоного вина рекомендується пити не частіше трьох разів на тиждень, а людям, у яких в родині були випадки онкологічних захворювань, категорично слід утриматися від будь-якого алкоголю.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Вчені прийшли до такого висновку, проаналізувавши дані 340 600 осіб і обстеживши понад 93 600 пацієнтів, які перебувають на амбулаторному лікуванні. Амерiканськi медики оцінювали ризик розвитку серцеві захворювання раку серед людей, вік яких варіювався від 18 до 85 років.

Втім, дослідження показало також, що алкоголь може перешкоджати розвитку захворювань серця, якщо не зловживати ним.

"Споживання одного або двох напоїв близько чотирьох разів на тиждень, мабуть, захищає від серцево-судинних захворювань, проте щоденне розпивання посилює ефект", — заявляє автор дослідження та доцент кафедри психіатрії Сара Харц (Sarah Hartz).

Доктор вважає, що нинішня рекомендована норма надмірно завищена.

Також з'ясувалося, що один напій в день збільшує ризик розвитку однієї з 23 проблем зі здоров'ям, пов'язаних з алкоголем, на 0,5 відсотка.

Нагадаємо, подростки, які сплять менше 6 годин, починають палити, пити і вживати наркотики в два рази частіше за своїх однолітків зі здоровим сном.

Як повідомляв портал "Знай.uа", два в години дня — оптимальний час користування гаджетом для дітей. Заявляють американські вчені після обстеження 4500 дітей у віці від 8 до 11 років.

Також "Знай.uа" писав, що дослідницька команда з Університету Кіото тестують нову методику лікування хвороби Паркінсона.