Тест на мислення допоможе передбачити показники здоров'я у людей, якi пережили серцевий приступ, на три роки вперед.

Згідно з дослідженням з Університету Людвіга-Максиміліана в Німеччині, пацієнтам, які відчувають складнощі з вирішенням простих завдань, в два рази складніше займатися елементарними побутовими діями, пише Daily Mail.

У рамках експерименту вчені проаналізували дані 274 пацієнтів на їх мобільність і вміння виконувати найпростіші домашні завдання.

Як стверджують медики, проблеми з рішенням елементарних тестів — дзвіночок, що порушені деякі функції мозку, зокрема кровообіг, що призводить до високого тиску і хвороби серця.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

У 42 % людей, які набрали менше 26 балів в тесті, спостерігалися труднощі з виконанням повсякденній діяльності три роки.

"Ми виявили, що тест, який можна пройти за десять хвилин, допоможе передбачити, чи будуть у людей ослаблені розумові здібності і навіть ймовірність їх смерті", — заявив доктор Мартін Дичганс (Martin Dichgans), співавтор дослідження з Університету Людвіга-Максиміліана в Німеччині.

Дослідники запропонували пройти тест пацієнтам з Німеччини і Франції, розділивши їх на дві групи людей з труднощами в мисленні і здорових добровольців.

Потім в учасників перевірили рівень мислення і пам'яті, моторне функціонування і здатність виконувати повсякденні завдання через шість місяців, через рік і три роки після приступу.

Ті, у кого були проблеми з мисленням у першому тесті, в п'ять разів частіше демонстрували проблеми з моторикою.

Нагадаємо, британські вчені винайшли високотехнологічне кільце, яке дозволить попередити хропіння і апное уві сні, збільшує ризик виникнення серцевих нападів і інсультів.

Як повідомляв портал "Знай.uа", британські дослідники успішно протестували пристрій штучної підшлункової залози.

Також "Знай.uа" писав, група дослідників з Університету Нью-Мексико довела, що вживання марихуани пом'якшує симптоми цілого переліку захворювань.