Нове ліки VX-445 дозволять продовжити життя людей, які страждають від муковісцидозу.

Медики з університету Квінсленда протестували новий препарат на семи пацієнтів, які були зареєстровані на другому етапі клінічного дослідження, метою якого є лікування основної причини кістозного фіброзу (муковісцидоз), пише Science Daily.

"Новий препарат, відомий як VX-445, в поєднанні з двома існуючими методами лікування, привів до помітного поліпшення кровообігу, що дійсно важливо для пацієнтів, які хворіють на муковісцидоз", — заявив дослідник Люсі Бар (Lucy Burr)

За словами дослідників, при кістозному фіброзі більшість пацієнтів помирають від дисфункції легень, тому лікування спрямоване на поліпшення дихальної системи продовжує життя.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Муковісцидоз виникає завдяки вродженому дефекту в роботі білка CFTR, який не виконує свою роботу з транспортування солі та води по клітинах організму, що впливає на печінку, легені, підшлункову залозу.

На даний момент не існує ліків, від генетичного порушення, що викликає це захворювання та скорочує тривалість життя до 37 років.

Найчастіше терапія спрямована на лікування симптомів дисфукции та CFTR: порушення функцій легень, кишечника, підшлункової залози.

Існує два препарати, які в поєднанні з розробленим VX-445, допомагають лікувати прояви захворювання у 90 % пацієнтів. Два з них пропускають білок через клітку тоді, як третій відкриває білок-канал.

Тести на вміст хлориду натрію в потовій рідини показали, що VX-445 поліпшив роботу білка.

Зараз новi ліки знаходяться на третій стадії клінічних випробувань.

Нагадаємо, медики запропонували лікувати нікотинову залежність з допомогою білка, який зміцнює силу волі.

Як повідомляв портал "Знай.uа", британські дослідники успішно протестували пристрій штучної підшлункової залози.

Також "Знай.uа" писав, вчені навчилися відновлювати клітини у вусі, які відповідають за сприйняття звуків.