Прихід зими часто може супроводжуватися сплеском епідемії головних вошей у дітей.

Передача паразитів серед малюків в школі або в дитсадку вважається звичайним явищем. Крім того, іграшки, меблі, килими, одяг також можуть стати тимчасовим притулком вошей, повідомляє Conversation.

Слід зазначити, що основну проблему становлять самки вошей та їх яйця — гниди.

Життєвий цикл паразитів починається після того, як самка відкладе біля коріння волосся яйця, скріпивши їх спеціальним секретом.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Гниди розміщуються на відстані 5 мм від поверхні голови — необхідні температурні умови для правильного розвитку ембріонів. З часом з них вилуплюються самки або самці. Цикл повторюється.

Тим не менше, воші протягом тисячоліть жили з людьми. Задовго до винаходу ефективних медичних препаратів наші предки навчилися боротися з ними простими способами.

Наприклад, використовували спеціальний гребінь. Гребінець від вошей виготовлявся з кісток, дерева або кактусових шипів. Зубці гребеня були розташовані тісно, щоб дозволяє ефективно вичісувати шкідливих комах. До цих пір цей метод вважається одним з найкращих.

Безперечно, абсолютно у всіх аптеках є медикаментозні засоби для знищення кліщів. Але існують більш прості і натуральні методи.

Трав'яна настоянка з нуту досі користується популярністю в Європі як народний засоб від вошей. Настій виготовляється з сушених бобів і наноситься на шкіру голови.

Звичайний фен також дозволяє позбавитися від настирливих комах. Справа в тому,що яйця вошей можуть розвиватися лише за певної температури. Короткі процедури гарячої "сушки" можуть бути ще одним способом вивести паразитів.

Нагадаємо, райдужні мильні бульбашки можуть представляти небезпека для нашого організму.

Як повідомляв портал "Знай.uа", що смоктати соску — простий спосіб зробити своїх дітей здоровішими.

Також "Знай.uа" писав, що у смеха малюків набагато більше спільного зі сміхом шимпанзе, ніж зі сміхом дорослої людини.