Щоденний прийом риб'ячого жиру зменшує ймовірність передчасних пологів на 42 %.

Медики з Університету Аделаїди та Інституту здоров'я і медичних досліджень вважають, що жінки повинні вживати продукти багаті на омега-3 жирні кислоти або відповідні добавки, щоб покращити перебіг вагітності, повідомляє The Daily Mail.

Вчені проанализровали дані 70 досліджень за участю 20 000 жінок і встановили, що жирна риба в раціоні майбутніх мам знижує ризик народження дитини до 37 тижня на 11 %. Ризик пологів до 34 тижнів знижується на 42 %, а ймовірність наявності дефіциту ваги у малюка знижується на 10 %.

Вчені пропонують приймати таблетки, що містять від 500 до 1000 мг довголанцюгових омега-3 жирів щодня.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Медики обстежили два типи жирних кислот омега-3: ейкозапентаєнову кислоту (EPA) і докозагексаеновую кислоту (DHA), які містяться у лососевих і рибних жирах, включаючи жир тріски.

Продукти, в яких міститься омега-3

Експерти вважають, що омега-3 зменшує дія потужних гормонів, які можуть ініціювати передчасні пологи.

"Існує мало варіантів запобігання передчасних пологів, тому результати нашого дослідження дуже важливі для вагітних жінок, немовлят і медичних працівників,", — заявив професор Філіпа Міддлтон (Philippa Middleton).

Медики все ще намагаються розібратися в причинах, що провокують передчасні пологи. Однак нове відкриття представляє величезний інтерес для наукової спільноти, так як може виявитися ефективним засобом профілактики ранніх пологів.

Дослідники також заспокоюють майбутніх мам з приводу можливого передозування та побічних ефектів від прийому омега-3. Надлишок жирних кислот просто буде виведений з організму без шкоди для нього.

Нагадаємо про сім причин полюбити риб'ячий жир.

Як повідомляв портал "Знай.uа" зловживання свiжими соками може негативно відіб'ється на здоров'я і привести до ожиріння.

Також "Знай.uа" писав для чого потрібен вітамін B12.