Хто щасливіший — чоловіки чи жінки? Однозначної відповіді на це питання немає.

В першу чергу із-за того, що відчуття щастя у обох статей відчувається по-різному, повідомляє Conversation.

Згідно з останніми статистичними даними, щастя жінок помітно знизилося за останні 30 років. Наприклад, вони два рази частіше відчувають депресію порівняно з чоловіками. Про гендерні відмінності в депресії відомо достатньо, щоб укласти — винен комплекс факторів: біологічні, психологічні і соціальні.

Проте дослідження також показують, що жінки частіше відчувають сильні позитивні емоції, такі як радість і щастя, порівняно з чоловіками. Ймовірно із-за того, що жінки частіше звертаються до фахівців, якщо виникають психологічні проблеми.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Ранні дослідження статей і щастя виявили, що жінки з більшою ймовірністю виражають радість, ніжність і страх, які допомагають встановлювати соціальні зв'язки, тоді як чоловіки звикли проявляти гнів, гордість і презирство.

Недавні наукові роботи довели, що ці відмінності пов'язані з генетикою. У жінок задіюється більше областей мозку, що містять дзеркальні нейрони, ніж у чоловіків, коли вони обробляють емоції. Дзеркальні нейрони дозволяють нам сприймати світ з точки зору інших людей, розуміти їх дії і наміри.

Проте є у цих дослідженнях сліпа пляма, яка полягає в тому, що жінки часто відчувають гнів настільки ж сильно, як і чоловіки, але не виражають його відкрито, оскільки це не вважається соціально прийнятним.

Чоловіки з більшою ймовірністю будуть озвучувати своє невдоволення і направляти його на інших. Жінки, навпаки, з більшою ймовірністю будуть направляти гнів на себе. Звідси регулярна схильність до стресу і депресії.

Нагадаємо, у чому небезпека соціальної ізоляції.

Як повідомляв портал "Знай.uа" альтруїзм на ряду зі здоровим харчуванням і заняттями спорту продовжує життя.

Також "Знай.uа" писав, що власники котячих набагато рідше страждають від хвороб серця і мозку.