Жінки, які п'ють чай або каву під час вагітності, частіше народжують дітей з дефіцитом маси.

До такого висновку прийшли дослідники Університету Дубліна після того, як вивчили 941 одну пару "мама-дитина", повідомляє Daily Mail.

Відкриття показало, що навіть ті жінки, які п'ють менше покладеної норми, яка становить 200 мг кофеїну (дві чашки розчинної кави і три чашки чаю) все одно схильні до ризику народити дитину з дефіцитом маси або раніше покладеного терміну.

За словами лікарів, кофеїн обмежує приплив крові до плаценти, що впливає на ріст немовлят.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Результати їх дослідження показали, що на кожні додаткові 100 мг кофеїну — близько половини чашки кави, що споживаються щодня протягом першого триместру — вага при народженні зменшувалася на 72 грам.

Аналогічна кількість кофеїну також зменшила зріст немовлят і обсяги голови, а також їх гестаційний вік, який вимірює тривалість вагітності.

Результати також показали, що жінки, які споживали надто багато кофеїну, народжували дітей, які вішали на 170 грам менше.

"Грунтуючись на послідовні взаємозв'язки, які ми спостерігали, і так як багато вагітностей є незапланованими, ми рекомендуємо жінкам, або тим, хто роздумує про це, принаймні, обмежити своє споживання чаю та кави з кофеїном", — заявив автор дослідження доктор Лін Вей Чен (Ling-Wei Chen) з Дублінського университеа.

Особливо дослідники стурбовані тим, що більшість людей не знають, скільки кофеїну міститься в одній чашці чай.

Слід зазначити, що в одній склянці чаю міститься менше кофеїну, ніж у чашці кави, але точна кількість залежить від тривалості заварювання, температури води та різновиду чаю.

Нагадаємо, черный чай допомагає позбавитися від зайвої ваги.

Як повідомляв портал "Знай.uа" якщо ви п'єте натуральний кава щоранку, то у нас для вас гарні новини.

Також "Знай.uа" писав, що китайські вчені виявили різновид дикого чаю, в якому міститься низький відсоток кофеїну.