Вчені з Університету Вашингтона, США з'ясували, що додавання меду в щоденний раціон знижує розмір артеріальних бляшок на 30%.

Дослідники прийшли до висновку, що такий неймовірний ефект досягається дією натурального цукру в складі меду. Саме він здатний знижувати розмір бляшок. Це було доведено в ході експериментів з лабораторними мишами.

"Відомий під назвою трегалоза цей цукор здатний запобігати інфаркту, він активує білок, який змушує імунні клітини видаляти з артерій клейкі бляшки", - відзначають вчені.

Скупчення бляшок в артеріях людини сприяє розвитку атеросклерозу. Це патологічний процес, який пов'язаний зі зниженням еластичності судинної тканини. Саме атеросклероз є причиною виникнення артеріальної гіпертензії, інсультів і інфарктів.

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки
Показати ще

Симптоми атеросклерозу досліджувалися в експериментах з тваринами. Вчені відзначили, що у мишей, які отримували трегалозу, розмір бляшок зменшився. Такого результату не було у гризунів, які не отримували цей вид цукру.

Раніше повідомлялося, що вчені вважають, що низьковуглеводні дієти можуть привести до зниження розумової активності.

Вчені в ході багаторічних досліджень намагалися визначити кращу дієту, яка допоможе підтримувати організм у тонусі, а тіло в його природних межах. Раніше це була низкоуглеводная дієта, однак вона підходить не всім, вимагає певного режиму харчування і великої витримки.

Нагадаємо, як харчуватися повноцінно й не витрачати зайвого. По можливості треба обмежити закупівлі в супермаркетах і піти на ярмарки або ринки.

Як повідомляв Знай. ua, ці напої знищують шлунок, забудьте про них, якщо хочете жити. Система травлення людини з такими напоями справляється погано або не справляється зовсім.

Знай. ua писав, що вчені пояснили, що ховається за безперервним потоком селфи. Фахівці вивчили психічний стан сотні людей.