Зараз дуже поширені яблучні дієти, завдяки яким ефективно спалюють зайвий жир. І тому людям не варто забувати, що перебуваючи на такій дієті через грубу клітковину, яка міститься в яблуках, можуть бути загострення коліту та порушення роботи шлунково-кишкового тракту. Про це повідомляє Clutch.

Особливо велика шкода яблук для тих, у кого гастрит або виразка дванадцятипалої кишки.

Дієтолог Світлана Фус розмістила на своїй сторінці в Instagram інформацію про яблуках, розповівши про всі їх переваги та недоліки:

"Для більшості з нас яблука стають одним з основних компонентів харчування протягом осінньо-зимових місяців. Ми цінуємо їх за різноманітність смаків, ароматів і доступність. Більшість лікарів рекомендують регулярно вживати 2 яблука в день. Кращий час для фруктів — перша половина дня".

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Страви з яблуками покращують роботу травної системи, допомагають при запорах. Завдяки харчовим волокнам яблук підтримується стан мікрофлори.

"У зв'язку з низькою калорійністю (всього 47 — 50 ккал на 100 г), наявності високого вмісту клітковини — "мітли" для організму і детоксикантов — пектинів, органічних кислот, яблука допомагають стати стрункіше і красивіше. Цікавий факт — в яблуках практично не буває токсичних металів." — розповідає про всі "плюси" Світлана.

Однак, корисність яблук іноді переоцінюють

"Щодо вітамінів. Яблука містять мало вітамінів. Наприклад, аскорбінової кислоти в 100 г — 4,6-10 мг, залежно від сорту та строку зберігання, тоді як в цитрусових до 60 мг, при добової потреби — 80-100 мг. Тим, хто захоче з їх допомогою поповнити добову норму вітаміну С, доведеться спожити 1 — 1,5 кілограма яблук. Емаль зубів і кишечник за це вам спасибі не скажуть", — попередила дієтолог.

Нагадаємо, фахівці назвали 11 корисних властивостей желатину, які швидко поліпшать ваше здоров'я. Желатин являє собою полутвердое безбарвна речовина, яку одержують з колагену сполучної тканини тварин шляхом кип'ятіння у воді.

Як повідомляв портал "Знай.uа", дослідники прийшли до висновку, що насичені жири збуджують апетит.

Також "Знай.uа" писав, здорова порція картоплі-фрі становить шість соломок. Так повідомив категорично налаштований професор Ерік Рімм з Департаменту живлення Гарвардського університету.