Дослідження компанії Initial Washroom Hygiene показало, що середньостатистичний мобільний телефон майже в сім разів брудніше, ніж стульчак.

Найбільше бактерії люблять накопичуватися на шкіряних чохлах, однак мікроорганізми не проти оселитися і на пластикових, повідомляє Daily Mail.

Опитування офісних співробітників також показало, що двоє з п'яти працівників беруть із собою мобільний девайс навіть у туалет.

Дослідники зібрали зразки бактерій з екранів і чохлів смартофони з допомогою невеликого пристрою, який дозволяє виявити наявність мікроорганізмів.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Аналіз стульчак показав, що на сидіння знаходиться 220 вогнищ мікробів, в той же час на середньому мобільному телефоні їх чисельність складає близько 1479.

У 2011 році вчені з Лондонської школи гігієни і тропічної медицини виявили, що кожен шостий мобільний телефон містить мікрочастинки фекалій разом з небезпечними бактеріями (золотистий стафілокок), які можуть викликати харчове отруєння та проблеми в роботі шлунка.

У нинішньому дослідженні фахівці обстежили 50 телефонів, серед яких найбільші показники присутності бактерій спостерігалися у смартфонів в шкіряних чохлах — у 17 разів більше, ніж на стільчику для унітазу.

Середнє значення для власників пластикових чохлів становило 1454 — майже в сім разів більше.

Експерти вважають, що смартфони такі брудні, тому що люди регулярно беруть їх з собою в туалет.

Опитування 2000 людей показало, що 40% не можуть залишити улюблений гаджет в спокої, навіть коли відправлятися по нужді. З них лише 20 % опитаних намагаються регулярно протирати і очищати смартфон після відвідування туалету.

Нагадаємо, раніше вчені довели, що випромінювання від смартфонів провокує розвиток онкологічних захворювань серця, головного мозку та надниркових залоз.

Як повідомляв портал "Знай.иа", команда з Медичної школи Західного резервного університету Кейза відкрила новий спосіб лікування сепсису.

Також "Знай.uа" писав, що комбіновані протизаплідні засоби зменшують ймовірність розвитку раку яєчників серед молодих жінок.