Всім відомо, що недостатня кількість кальцію в організмі загрожує страшними наслідками. Кістки стають крихкими, зуби псуються. Дієтологи озвучили продукти, в яких кальцію настільки багато, скільки і в молоці. Як зазначає дієтолог Бріжит Цейтлін, споживання кальцію варто збільшувати з віком, чим старше – тим більше.

"Цей елемент запобігає розвитку остеопорозу – захворювання, що веде до підвищеної ламкості кісток", - повідомляє дієтолог.

Кальцій важливий для правильної роботи м'язів, а також регулювання нервових імпульсів, позитивно впливає на серцево-судинну систему. Як заявляють дієтологи, в добу необхідно споживати 1000-1200 мг кальцію. Наприклад, склянку молока містить 300 мг кальцію.

Продукти, де багато кальцію:

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Сир тофу.

Даний сир ідеально підходить вегетаріанцям, і не тільки. Додайте в салат пару шматочків, зробивши його ще смачніше.

Лосось.

Ця риба є не тільки незамінним джерелом жирів Омега-3, але і містить 400 мг кальцію на 200 г лосося.

Сардини.

Дана риба також містить багато кальцію, а також корисні жири і вітамін D.

Нут.

Багатий на рослинні жири і клітковину.

Сир рікотта.

Cир краще їсти разом з фруктами.

Нагадаємо, Психологи запропонували лікувати депресію по інтернету

Психологи Університету Індіани провели масштабне дослідження і встановили, що терапевтичні програми в інтернеті ефективно пригнічують депресію.

В рамках наукової роботи психологи провели метааналіз 21 дослідження, в яких взяли участь 4781 чоловік, повідомляє Medical Xpress.

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Солодкість не завжди гидоту: цей продукт врятує вашу печінку

Ласуни всього світу вже звикли до того, що користі в їх улюблених продуктах зовсім трохи. Проте вчені поспішають порадувати їх і запропонувати частіше додавати в свій раціон кленовий сироп.

Також "Знай.uа" писав про те, що Мінус розмір за вихідні: медики розкрили головну фішку

спеціалісти Університету Техасса розробили ефективну схему позбавлення від зайвої ваги.

Методика передбачає, що людина худне, нічого не роблячи протягом цілих двох днів. Про це повідомляє видання Molecular Metabolism, передає replyua.net.