Жінка померла від рідкісної хвороби, яка передалася їй від ненародженого сина. З моменту вагітності минуло 53 роки. Повідомляє Clutch.

Страшна інформація підтвердилася, незважаючи на те, що вагітною жінка ходила 53 роки тому.

Так відомо, що жінка з Данії померла від смертельної хвороби Крейцтфельда-Якоба, від якої страждають вкрай рідко. Виникає вона через мутації білка, яка значно відрізняється від здорової людини. Медики встановили, що причиною виникнення цього захворювання став її син під час вагітності.

З'ясувалося, що 20 років тому її чоловік помер від захворювання Крейцтфельда-Якоба, але відразу після його смерті датчанка здала аналізи, щоб визначити, не схильна вона до цієї хвороби. Тоді всі дослідження показали, що жінка не схильна до захворювання, так що причин для паніки немає.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Проте все виявилося не так просто. Батько дитини передав мутірованний ген своєму синові, а син, у свою чергу, матері, коли вона їм була вагітна. Це стало відомо через те, що у вже дорослого сина простежуються симптоми даного захворювання, такі як порушення пам'яті, уваги, зміни поведінки, судоми, розлад координації, тривожність.

"Від батька він успадкував ген, який призводить до хвороби, і, будучи ще плодом в утробі, передав його матері. Ембріональні клітини, що містять токсичні білки пріони, перемістилися через плаценту в кров і з часом добралися до мозку", — вчені вважають, що саме так стався шлях передачі хвороби.

Весь цей час хвороба Крейцтфельда-Якоба протікала непомітно, але рано чи пізно вона завжди дає про себе знати. Що і відчула на собі данка.

Зазначимо, хвороба Крейтцфельдта-Якоба — швидко прогресуюче порушення роботи мозку, яке супроводжується зниженням інтелектуальних функцій. Захворювання було названо так на честь німецьких лікарів Ганса Герхарда Кройцфельдта, який вперше описав її у 1920 році, і Альфонса Якоба, який зробив великий прорив у дослідженні недуги в 1921 році.

Нагадаємо, у британському хоспісі погодилися організувати весілля для жінки, що помирає від раку. На церемонії, влаштованій прямо біля її ліжка в хоспісі, були присутні всі друзі і родичі. Це був найщасливіший день у житті.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Джилліан Меркадо – дівчина, якій в ранньому віці поставили жахливий діагноз – м'язову дистрофію. Хвороба прикувала дівчину до інвалідного крісла. Багато хто може подумати, що в цей момент мрії про світ моди повинні були впасти. Але дівчина вирішила, що здаватися ні в якому разі не можна.

Також "Знай.uа" писав, цьому хлопцеві вдалося подолати рак. Лікарі вважали, що ніякої надії немає, тому одужання Шона вважається справжнім дивом. Йому поставили страшні діагнози: пухлина Аскіна і хвороба Ходжкіна. Шон став першою людиною у світі, який переміг ці захворювання.