Крихітний протез, який вставляється в суглоб великого пальця, полегшить біль при артриті рук.

Імплантат виготовлений з того ж прозорого гелевого матеріалу, що і одноразові контактні лінзи. Для установки винаходу знадобиться всього півгодини, повідомляє Daily Mail.

Люди, у яких розвинувся артрит, як правило, страждають від зносу гладкого хряща в руках. Особливо це стосується суглоба, який відповідає за рух великого пальця. Без хряща кістки подрібнюються разом, виникають запалення і біль.

Желеподібний імплантат вставляється між кісток великого пальця, виступаючи в якості подушки. Пристрій не дає кістками стикатися, а значить великий палець може рухатися без болю.

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Новий циліндричний імплантат Cartiva шириною 1 см і оснащений оболонкою з полівінілового спирту (ПВС) з фізрозчином всередині. ПВС володіє міцністю і високою еластичністю, тому відмінно підходить в якості заміни хряща.

Імплантація займає менше години і починається з невеликого розрізу довжиною в кілька дюймів. Пошкоджений хрящ видаляється, і Cartiva вставляється в підставу великого пальця.

Доктор Філіп Сові (Philip Sauvé) з лікарні Королеви Олександри в Портсмуті, вже допоміг 30 пацієнтам за допомогою протезу.

Після операції пацієнти відчувають менше болю. У них з'являється свобода в рухах. Посилюється хватка і силу стиснення більш ніж на 100 %. Експерт вважає, що новий пристрій можна вважати відмінною альтернативою нинішнім методів лікування артриту пальців.

Час реабілітації після операції займає близько двох-чотирьох тижнів. Весь цей час пацієнти носять спеціальний фіксатор. Проте через шість-вісім тижнів після операції люди можуть знову повернутися до звичайної діяльності і навіть знову почати водити машину без дискомфорту.

Нагадаємо, ладан можна застосовувати в якості засобу лікування запалення суглобів.

Як повідомляв портал "Знай.uа" сир, йогурт і інші жирні молочні продукти зменшують ймовірність розвитку діабету 2-го типу.

Також "Знай.uа" писав, що жирна риба зменшує ймовірність розвитку симптомів астми у дітей.