Багато жінок (та й чоловіків теж) хотіли б, щоб їх волосся було м'яким і блискучим, а головне — здоровим.

На що тільки не йдуть люди, щоб домогтися цього: дорогі процедури, різноманітні дієти, перевірені і сумнівні косметичні препарати, тощо, повідомляє The Guardian.

Сьогодні ми розповімо, про сім перевірених способів зробити волосся красивими і блискучими:

1. Побільше протеїну

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Оскільки ваше волосся складається з кератину, нестача білка в раціоні харчування, може призвести до сухих і крихких пасом. Медики рекомендують додати в раціон м'ясо курки, індички, риби, молочні продукти і яйця. Якщо ж ви віддаєте перевагу обходиться без продуктів тваринного походження, то на заміну їм відмінно підійдуть боби, горіхи, тофу і кіноа.

2. Змініть гребінець

Використання неправильної щітки є однією з найбільш поширених причин ламкості волосся. Лікарі радять використовувати щітку з пластиковими закругленими зубцями.

3. Постарайтеся обходитися без фена

Фен та інші інструменти для укладання роблять волосся ламким і тьмяним. Якщо ж ви вирішили вдатися до швидкій сушці, то використовуйте захисний лак або збільшуйте температуру рівномірно.

4. Позбавтеся лупи

Холодна погода може посилити лупу. Шампуні з цинком або саліциловою кислотою домопожуть вам впоратися з нею.

5. Стрес-менеджмент

Стрес може привести до випадання волосся. Заняття спортом, здорове харчування, медитація і здоровий сон — кращі способи позбутися від напруги.

6. А щодо сивого волосся?

Сиве волосся більш тонке, але може виглядати більш грубим з-за того, що з віком сальні залози виробляють менше жиру. Експерти радять використовувати зволожуючі кондиціонери та мастила для пом'якшення волосся.

7. Позбавтеся посічених кінчиків

Дуже важливо позбутися від посічених кінців до того, як пошкодження переміститься вище. Експерти рекомендують проводити стрижку кожні шість-вісім тижнів.

Нагадаємо, генетики запропонували новий метод лікування втрати волосся.

Як повідомляв портал "Знай.uа", британські вчені подарували нову надію людям з агресивним типом раку молочної залози.

Також "Знай.uа" писав, що чим більший мозок, тим вище вірогідність розвитку у нього злоякісної пухлини — гліоми.