У понеділок, 10 грудня, стало відомо, що Міністерство охорони здоров'я України планує ліквідувати кабінети щеплень і закрити держпідприємство "Укрвакцина". Про це повідомляє NN, посилаючись на відомство.

Так, згідно інформації, кабінети замінять пункти вакцинації. Що стосується "Укрвакцини", яка зараз зберігає закуплені за кордоном препарати, то їй на зміну прийдуть приватні компанії. На даний момент МОЗ вже розробляє порядок передачі вакцин комерційним медичним установам.

Крім того, у відомстві пишаються програмою закупівлі вакцин через міжнародні організації. При цьому в парламентському комітеті з питань охорони здоров'я підхід чиновників неодноразово критикували, адже неодноразово було помічено, що в частині вже придбаних препаратів закінчується термін дії.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Раніше повідомлялося, що МОЗ поліпшить роботу "швидкої допомоги". В наступному році час обробки виклику та час приїзду бригади до хворого має скоротитися.

"Завдяки створенню і модернізації об'єднаних диспетчерських служб по всій країні, диспетчери екстреної допомоги будуть витрачати менше часу на обробку викликів, а до пацієнта буде виїжджати і машина, яка знаходиться ближче до адреси виклику", - зазначили у відомстві.

В першу чергу по-новому служба запрацює в Житомирській, Кіровоградській, Луганській, Рівненській, Хмельницькій, Черкаській та Чернівецькій областях. В інших регіонах служби оновлять та модернізують.

Нагадаємо, що з початку року лікарі зафіксували вже 44 386 нових випадків захворювання на кір. Ця цифра стала найбільшою за останні 25 років в Україні.

Як повідомляв портал Знай.uа, Ольга Богомолець заявила про намір балотуватися в президенти України.

Також портал Знай.uа писав, що в Україні кардинально зміняться правила видачі листків непрацездатності, які в народі іменують лікарняними. Тепер всі ці документи потраплять в спеціальний електронний реєстр, а пацієнтам не потрібно буде бігати по кабінетах та збирати печатки.