Заняття спортом три рази на тиждень омолоджують мозок на десять років.

Дослідження Медичного центру Університету Дьюка зіставило дані 160 людей у віці 65 років, ведучих малорухливий спосіб життя, які не страждали від слабоумства, але мали проблеми з когнітивними функціями, повідомляє Daily Mail.

Результати наукової роботи показали, що літні люди, які тренувалися близько 100 хвилин на тиждень і дотримувалися дієти з високим вмістом злаків, фруктів і овочів, мали кращі результати в тестах за оцінкою планування і організації.

Чверть учасників дослідження три рази в тиждень протягом півроку проводили 35-хвилинні заняття ходьбою, їздою на велосипеді або пробіжкою.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Слід зазначити, що середні когнітивні функції на момент початку наукової роботи становили показник 93 роки. Але через шість місяців занять вік спортивних добровольців підвищився до 84 років.

Вважається, що фізичні вправи і здорове харчування покращують навички мислення, зміцнюючи роботу серця, яке збільшує приплив крові в мозок.

Медики розділили учасників эксперимета на чотири групи. Перша займалася тільки програмою фізичних вправ; інша — поєднувала їх зі здоровим харчуванням; а інші або дотримувалися дієти, або отримували профілактичні консультації по телефону.

Більшість учасників, які займалися фізичною активністю і дотримувалися здорової системи харчування помітно "помолодшали" мозком.

За словами дослідників, наукова робота довела, що навіть короткочасні зміни в способі життя можуть позитивно відбитися на здоров'я серця і когнітивних функцій у літніх людей.

Нагадаємо, літні люди, які займаються танцями, рідше отримують серйозні травми з необережності або незручності.

Як повідомляв портал "Знай.uа" дослідники з Лейпцігського університету в Німеччині визначили типи фізичних вправ, які уповільнюють процеси біологічного старіння.

Також "Знай.uа" писав, чому літнім людям потрібно займатися єдиноборствами.