Люди з проблемами з тиском діляться на 2 групи: гіпертоніки і гіпотоніки. Гіпертоніки страждають від того, що їх тиск підвищується вище норми, а у гіпотоніків, навпаки, спостерігається дуже низька тиск.

Нормальним показником артеріального тиску здорової людини вважається цифра на тонометрі (прилад для вимірювання тиску) - 120/80. Важливо знати основні рекомендації, що варто робити при різному тиску.

Рекомендації при підвищеному кров'яному тиску

Гіпертонікам радять випивати ковтками одну-дві чашки холодного настою деревію в день. Також потрібно робити дихальну гімнастику. Робимо глибокий вдих через ніс, потім видихаємо, вимовляючи такі звуки; І, У. О, В, А і Ш (останній звук можна замінити звуком М, вимовляючи його через ніс при закритому роті).

Вдих триває близько семи секунд, стільки ж триває спів — видих.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Ця дихальна гімнастика діє на мозок, як масаж на тіло. Довгий видих очищає легені і під всі їхні куточки надходить свіжий кисень. Звідси — подвійне дію гімнастики. При підвищеному тиску можна вживати часник і настій омели.

Гіпертонікам варто виключити зі свого раціону натуральна кава, алкоголь (особливо червоне вино і коньяк), свинину, селера.

Рекомендації при зниженому кров'яному тиску

Гіпотонікам варто включити в свій раціон багато салату з коренеплодів селери і багато суниці. Бажано вживати натуральну каву, трохи червоного вина і цибульний відвар.

Власне кров'яний тиск можна визначити по нігтям лівої руки. Серце, грубо кажучи, — це великий мускул, що складається, в свою чергу, з головного і чотирьох додаткових м'язів.

Якщо на нігті великого пальця лівої руки відсутня лунка, це означає, що сильно головний ослаблений м'яз. В цьому випадку слід приймати з трьох годин дня до вечора три-чотири рази за 30–40 крапель (залежно від ваги) настоянки валеріани.

Якщо ж лунка відсутній на інших нігтях, тоді надто ослаблені додаткові м'язи, і в цьому випадку необхідно приймати три рази на день (перед їдою) по 20–30 крапель настоянки глоду. Це натуральний засіб діє дуже благотворно.

Нагадаємо, критика, скарги і страх: ці 10 речей заважають тобі жити щасливо. Як повернути щастя в життя.

Як повідомляв Знай. ua, ці важливі аналізи потрібно здати кожному. Лікарі радять щорічно звертатися не тільки до терапевта.

Знай. ua писав, що 7-річний хлопчик втратив частини мозку, він не тільки вижив, а й розвивається відповідно до віку: вчені пояснили, як таке можливо. Фахівці протягом трьох років спостерігали за хлопчиком.