Нові результати сканування організму показали, що регулярне вживання алкоголю шкодить серцю.

Австралійські вчені виявили, як два келихи вина порушують роботу електричних сигналів, які регулюють серцебиття, повідомляє Daily Mail.

Серце тверезників має високу напругу по всьому серцю (зазначено фіолетовим кольором), в той час як сила електрики регулярно питущих (праворуч) нижче.

Дослідники опублікували порівняльні зображення, які демонструють різницю між серцями тих, хто не вживає алкоголь, так і тих, хто споживає "помірні" кількості.

На думку австралійських експертів, кількість випивки є "важливим фактором ризику" миготливої аритмії. Це захворювання підвищує ризик виникнення інсульту або серцевої недостатності.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Знімки, котрі зроблені вченими з лікарні Альфреда в Мельбурні, показують, як добре електрика проходить через атріум, де кров потрапляє в серце.

Відомо, що в усіх 75 добровольців, які зробили знімки, була миготлива аритмія. Учасників розділили на три категорії в залежності від того, скільки вони випили.

Скани показують, наскільки добре електричні сигнали проходять через частину серця за допомогою червоного і жовтого кольору.

Електричні сигнали відіграють вирішальну роль у функціонуванні серця, оскільки повідомляють йому, коли потрібно скорочуватися і розслаблятися.

Серця, які отримали ушкодження в результаті вживання алкоголю та інших шкідливих звичок, гірше передають сигнал, тому ризик аритмії вище

Сканування показало, що серце людини, яка не вживає алкоголь, являє собою здорову тканину, через яку електричні сигнали проходять в повну силу.

В той час як серце "помірних питущих", має величезні ділянки рубців, виділені зеленим кольором, де електричні сигнали слабкіше.

Нагадаємо, на думку деяких дослідників, келих червоного вина на день позбавить від зайвих візитів до лікаря.

Як повідомляв портал "Знай.uа" медики виявили білковий механізм, який допоможе пояснити природу алкоголізму.

Також "Знай.uа" писав про 6 способів кинути пити сьогодні.