Не тільки діти, але й дорослі часом скриплять зубами уві сні. Причини, по якому відбувається таке дивне явление, пояснив відомий український педіатр Євген Комаровський.

Відповідне відео педіатр опублікував на особистій сторінці в Instagram.

Комаровський зазначає, що сучасна наука досі не може дати однозначної відповіді, чому діти або дорослі скриплять зубами. Однак метушитися потрібно не завжди.

Доктор зазначає, що нервувати та вчиняти дії потрібно в тому випадку, якщо цей скрип призводить до пошкодження емалі зубів. У цій ситуації можна звернутися до стоматолога, який може порекомендувати спеціальні накладки на зуби, які оберігають їх від скрипу.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні готується революція у житловій сфері Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Варто враховувати, що в періоди інтенсивного росту у дітей, можуть виникати епізоди підвищеної нервової збудливості, коли організму для росту кісток необхідно велика кількість кальцію.

Саме дефіцит кальцію може провокувати підвищену нервову збудливість. Скрип зубами уві сні і може бути одним з проявів цього. Однак глисти до цього точно ніякого відношення не мають.

Раніше повідомлялося, що вчені запропонували діагностувати наявність розладів аутистичного спектру у дітей за допомогою тесту на слух.

За словами дослідників з Коледжу остеопатіческой медицини Озера Ері, нова методика фіксує зміни тиску в середньому вусі у відповідь на звуки, оцінюючи чутливість і час відгуку на широкий діапазон частот.

Тест на акустичний рефлекс не вимагає втручання в організм немовляти і не піддає його здоров'я на небезпеку.

Нагадаємо, дитячий аутизм навчилися визначати по слуху. Медики виявили новий метод діагностики нервових розладів.

Як повідомляв Знай. ua, клітковину — дітям: дієтологи назвали денну норму харчових волокон. Харчовим волокнам відводиться важлива роль в роботі нашого організму.

Знай. ua писав, що великий живіт — коротка пам'ять: чим небезпечний черевної жир. Вісцеральний жир провокує розвиток слабоумства у чоловіків і жінок.