Зловживання віагрою призвело до часткової сліпоти у літнього чоловіка з Бостона.

Як повідомляє Daily Mail, горе-коханець прийняв десятикратну дозу афродізіака, що призвело до виникнення на сітківці очей сліпих плям у формі пончиків.

Чоловік звернувся до лікарів лише через два місяці після того, як проблеми з зором почали доставляти йому незручності.

За словами лікарів, чоловік випив 30 мл препарату за один прийом. Пляшка ж містила 750 міліграм еректильного дисфункціональної препарату порівняно з середньою рекомендованою дозою 50 мг.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

Проведені тестии підтвердили наявність пошкоджень. Але чому так вийшло?

Віагра збільшує приплив крові до пеніса за допомогою інгібування ферменту, званого фосфодіестераза 5 (PDE5). Але існує ще один споріднений фермент, фосфодіестераза типу 6 (PDE6), роботу якого афродизіак також блокує

Речовина зустрічається у сітківці, і у великих дозах, як вважають медики, призводить до накопичення токсичним для клітин молекули.

Слід зазначити, що попередні дослідження неодноразово пов'язували передозування препарату для лікування еректильної дисфункції з порушеннями зору.

Дослідження 2014 року показало, що 50 % здорових чоловіків, які приймали 200 мг замість максимального значення 100 мг, страждали від тимчасового порушення зору.

Австралійські дослідники також заявили, що препарат може назавжди погіршити зір чоловіків з спадковим захворюванням очей.

В числі інших поширених побічних ефектів віагри: головний біль, нудота, гарячі припливи та запаморочення.

Лікуючий лікар горе-коханця вирішив опублікувати цей випадок, щоб довести до відома офтальмологів та інших медичних фахівців про згубні впливи надмірного вживання легендарного афродізіака.

Як повідомляють дослідники, чоловік перестав відвідувати лікарів, тому його подальша доля невідома.

Нагадаємо, високі дози віа гри можуть призвести до порушення колірного зору.

Як повідомляв портал "Знай.uа" еректильна дисфункція може бути пов'язана з неправильною роботою конкретної ділянки ДНК.

Також "Знай.uа" писав, чоловіки з маленькими пенісами частіше виявляються марними.