Вчені з лондонського онкологічного центру Макміллан перерахували декілька симптомов, які можуть свідчити про розвиток раку в організмі. Потрібно терміново звернутися до лікаря, якщо ви помітили несподівані прояви в організмі, це може врятувати життя.

Деякі тривожні стани, які можуть бути проявом злоякісних процесів в організмі:

- зміни в роботі кишечнику або сечового міхура (раптові);

- "незрозуміле" кровотеча;

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

- потовщення або клубок у грудях або іншому місці;

- труднощі при ковтанні;

- зміна кольору і/або розміру родимки;

- важкий кашель з хрипотою;

- довго незагоєна рана.

Дослідники з Великобританії відзначають, що 4 з 10 випадків розвитку раку можна запобігти завдяки своєчасній діагностиці.

У той же час вчені Американського онкологічного товариства зазначили, що приблизно 40% випадків захворювання на рак пов'язані з шкідливими звичками і поганим харчуванням. Особливо негативно впливає куріння.

Крім цього у зоні ризику опиняються люди, які вживають алкоголь, піддаються впливу ультрафіолету і ведуть малорухливий спосіб життя.

Раніше повідомлялося, що новий аналіз крові дозволяє прогнозувати ризик серцевого нападу за 10 років до його виникнення.

Національний інститут переваги здоров'я та догляду підтвердив ефективність тесту на тропонин як засіб діагностики можливо інфаркту міокарда, повідомляє Daily Mail.

Тести довели свою 100-відсоткову точність у ході наукових випробувань, які були включені в програму прискореного доступу в Ніцці.

Нагадаємо, ліків від гіпертонії знайшли ще одне застосування: допомагають при важких випадках вагітності. Учені знайшли засіб від прееклампсії.

Як повідомляв Знай. ua, молочну алергію вилікували пересадкою бактерій від немовлят. Трансплантація кишкових мікробів виявилася ефективним засобом проти алергії на коров'яче молоко.

Знай. ua писав, що відомий афродизіак засліпив горе-коханця. Зловживання віагрою призвело до часткової сліпоти у літнього чоловіка з Бостона.