Біль у животі здатна перетворити життя на жах. Особливо часто дискомфорт може виникати після довгих застіль. Вся справа в тому, що біль викликають бактерії Helicobacter pylori, які є найпоширенішими патогенами.

Бактерії можуть перебувати в організмі людини протягом довгого часу і людина може навіть не підозрювати про це. Головні симптоми:

- відрижка;

- нудота;

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

- дискомфорт у животі;

- блювання;

- темний або смолистий стілець;

- пронос;

- анемія;

- зниження або втрата апетиту;

- печія;

- неприємний запах з рота.

Для лікування Helicobacter pylori лікарі зазвичай прописують антибіотики, які знищують бактерії. Однак позбутися від патогенів можна і з допомогою деяких натуральних засобів.

Пробіотики здатні поліпшити мікрофлору кишечника і усунути бактерії.

Капуста брокколі в раціоні здатна зменшити кількість бактерій. Згідно з дослідженнями, у 78% добровольців, які протягом тижня їли брокколі двічі в день, зменшилася кількість бактерій.

Зелений чай здатний запобігти запалення слизової оболонки шлунка і знижувати вплив бактерій.

Часник здатний зменшувати кількість патогенних бактерій в організмі.

Екстракти різних трав також пригнічують ріст бактерій. Можна пити їх, як чай, як трав'яних настоїв.

Спокій – важлива складова. У людей з високим рівнем стресу і занепокоєння спостерігається ослаблений імунітет і високий рівень інфекцій шлунка.

Також фахівці радять включати в свій раціон більше семен льону і чіа, мед, кисломолочні продукти, ягоди і жирну рибу.

Нагадаємо, молочну алергію вилікували пересадкою бактерій від немовлят. Як мікрофлора впливає на засвоєння лактози.

Як повідомляв Знай. ua, відомий афродизіак засліпив горе-коханця. Зловживання віагрою призвело до часткової сліпоти у літнього чоловіка з Бостона.

Знай. ua писав, що кардіологи навчилися передбачати інфаркт на 10 років вперед. Новий аналіз крові дозволяє прогнозувати ризик серцевого нападу за 10 років до його виникнення.