Люди використовують різну міміку для демонстрації емоцій і реакції на різні речі.

Тим не менш кількість способів, якими наші особи передають різноманітні почуття, варіюється в проміжку 35 виразів, повідомляє Medical Xpress.

Як показало останнє дослідження Університету Огайо, вираз щастя включає 17 видів міміки.

Більше того, люди використовують три вирази для демонстрації страху, чотири — подиву і п'ять — печалі і гніву.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

В рамках наукової роботи психологи склали список слів, що описують різні почуття — 821 англійське слово. Потім вони пропустили ці слова через пошукові системи і вибрали демонстрацію зображень.

Професійні перекладачі переклали ці слова на іспанську, мандаринська китайська, фарсі і російська мови.

Вчені перевірили зображення слів в пошукових системах, які користуються популярністю в Північній і Південній Америці, Європі, Азії та Австралії. В результаті психологи отримали близько 7,2 мільйона фотографій з виразом осіб з різних культур.

Вчені сподівалися визначити конфігурації особи, які передають емоції в залежності від культури. Створені ними комп'ютерні алгоритми виявили, що людське обличчя здатне конфігурувати 16 384 унікальних способу.

Дослідники зібрали 7,2 мільйона зображень, отриманих в результаті пошуку, і отсортировали їх за категоріями, в пошуках тих, які виражають емоції в різних культурах.

На власний подив медики знайшли тільки 35 видів міміки.

Оскільки число універсальних форм міміки виявився меншим, ніж очікувалося, вчені поставили питання, пов'язане більшість форм вираження емоцій з культурою. Результат цього дослідження здивував їх ще більше.

Аналіз одного і того ж набору даних з 7,2 млн. зображень показав, що у деяких, але не у всіх культурах використовуються лише вісім виразів. Ці вісім виразів виражають позитивну і негативну реакцію, але не такі категорії емоцій, радість і гнів.

Дослідники прийшли до висновку, що більшість виразів емоцій універсальні, їх усього кілька десятків і більшість з них використовуються для вираження радості.

Нагадаємо, вчені розробили програму, яка вміє діагностувати рідкісні генетичні захворювання на фотографії особи.

Як повідомляв портал "Знай.uа" штучний інтелект допоможе виявляти пацієнтів, яким потрібно термінове лікування.

Також "Знай.uа" писав, стовбурові клітини можна використовувати в якості засобу корекції розщепленого неба у немовлят.