Доктор Євген Комаровський порадив, як насолоджуватися читанням в лежачому положенні та при цьому не відключатися.

Педіатр поради "як не заснути з книгою в руках", опублікував в своєму Інстаграм, передає politeka.net.

Є люди, які на перших хвилинах читання, ледь вмостившись на дивані з улюбленою книгою, починають "клювати носом". Як з цим боротися - лікар навів поради психолога і культтерапевта Надії Железняк.

"Однією з найпоширеніших проблем є читанням на ніч після насиченого різними труднощами і емоціями дня. Тут тільки-но ви знаходите горизонтальне положення, ваш організм сам вам командує: спати! Тому в такій ситуації варто читати в різний час доби і визначити, коли для вас це найбільш ймовірно", - радить психолог.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Зазначається, якщо під час читання ми знаходимось напівлежачи, а підборіддя тривалий час практично впирається в груди, то є ризик порушення кровообігу, а це веде до втоми і "важкої голови".

Комаровський, цитуючи психолога, нагадав про регулярне провітрювання приміщення, бо концентрація вуглекислого газу буде провокує сонливість.

Також на сторінці доктора Комаровського психолог розповіла як "привчити" себе до читання, якщо для вас цей процес нецікавий.

"Приклеюйте стікери на поля книги, записуйте важливі думки в щоденник для читання. Захопіться активною роботою з книгою, тоді буде не до нудьги і організм активізується", - рекомендує Наталія Железняк.

Проте психолог звертає увагу на те, що коли ваш організм вимагає сон, ви зобов'язує його читати і сприймати при цьому якусь інформацію. Тут справи, як то кажуть, не буде. Поки ви не виспетесь - не варто братися за читання.

"Органи зрадницьки будуть заважати вам читати, поки ви не відкладете "чтиво" і не поринете в рятівний сон", - зазначив доктор Комаровський.

Нагадаємо, Комаровський пояснив, коли нежить у дітей стає смертельно небезпечною.

Як повідомляв "Знай.uа" Комаровський популярно пояснив, з якого віку дівчаткам можна носити підбори: є серйозний ризик.

Також "Знай.uа" писав про те, що Комаровський вчить доглядати за дитячими зубами: здорові і міцні