Новий штучний інтелект навчили виявляти інфекції сечовивідних шляхів (ІМП).

Вчені Центру обробки зору, мови і сигналів Суррейского університету випробували алгоритми машинного навчання для пошуку прихованих симптомів ІМП, повідомляє журнал PLOS ONE.

Експеримент проводився в рамках проекту Технології комплексного управління охороною здоров'я по боротьбі з деменцією.

Проект дозволив клініцистам на відстані контролювати показники здоров'я людей з деменцією. Алгоритм використовує датчики моніторингу навколишнього середовища і сигнали життєдіяльності організму.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Дані, отримані з цих пристроїв, були проаналізовані за допомогою машинного навчання, а виявлені проблеми зі здоров'ям були відзначені на цифровій приладовій панелі і відслідковані групою клінічного моніторингу.

"Інфекції сечовивідних шляхів — одна з найбільш поширених причин, по якій люди, що страждають слабоумством, потрапляють у лікарню. Ми розробили інструмент, здатний виявляти ризик виникнення ІМП, що дозволить почати лікування на ранніх стадіях", — розповів один з творців Пайям Барнаги (Payam Barnaghi).

За словами розробників головна їх метою стало створення системи "інтернет речей", яка використовує машинне навчання, щоб попередити медичних фахівців про потенційні проблеми зі здоров'ям.

Система повинна допомогти покращити життя людям з деменцією і особам, які здійснюють догляд за ними.

ІМП — інфекція будь-якої частини сечовидільної системи, від нирок до сечового міхура. Симптоми включають: біль внизу живота, кров у сечі, спонтанні позиви до сечовипускання і зміни настрою і поведінки.

Нагадаємо, наночастинки з золота виявилися ефективними в якості засобу лікування онкології передміхурової залози.

Як повідомляв портал "Знай.uа", чоловіки, які страждають від запалення кишечника, в п'ять разів частіше хворіють на рак простати.

Також "Знай.uа" писав, що люди, які страждають від псоріазу, два рази частіше піддаються ризику розвитку певних захворювань кишечника.