Генетично модифіковані організми будуть використовувати в якості засобу лікування захворювань печінки і кишечника, викликаних отруєнням аміаку.

Дослідники протестували новаторську методику, виростивши штам бактерій, що виводить надлишок отруйної речовини з організму, повідомляє Daily Mail.

Бактерії, які створила компанія Synlogic, співзасновником котрої є Массачусетський технологічний інститут, знизили небезпечні рівні аміаку, збільшивши показники виживаності в експериментах на мишах.

За словами розробників, у мишей, які приймали пероральну дозу SYNB1020, рівень аміаку в крові був нижче, ніж у родичів з контрольної групи.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Невелике дослідження на людях показало, що бактерії безпечні та ефективні для прийому.

Бактерії містяться в спеціальній капсулі. За словами вчених, вони використовували "інструменти і принципи синтетичної біології для створення штаму непатогенних бактерій (E. coli Nissle) для виконання певних функцій, втрачених або пошкоджених в результаті хвороби".

Штам під назвою SYNB1020 розробили для реагування на низький вміст кисню в товстому кишечнику з метою перетворення аміаку в аргінін.

Крім того, штучні біотичні препарати розроблені таким чином, щоб самі по собі не могли колонізувати шлунково-кишковий тракт організму.

За міркувань безпеки генетичний код мікроорганізмів налаштували на безпліддя.

Вчені Synlogic вважають, що їх поточна робота по виробництву і розробці рецептур допоможе розширити і сформулювати синтетичні біотичні препарати для задоволення численних потреб ринку живих лікарських засобів.

Нагадаємо, трансплантація кишкових мікробів виявилася ефективним засобом проти алергії на коров'яче молоко.

Як повідомляв портал "Знай.uа", в ірландських грунтах знайшли невідомий раніше штам бактерій, який ефективний проти чотирьох з шести головних супербактерій, стійких до антибіотиків.

Також "Знай.uа" писав, що медики знайшли новий спосіб здолати "стійких" бактерій.