Корейські дослідники знайшли спосіб уповільнити розвиток деменції.

Новий метод допоможе удосконалити способи лікування хвороби Альцгеймера, повідомляє Medical Xpress.

Хвороба Альцгеймера вважається найбільш поширеним дегенеративним захворюванням мозку, на яке припадає від 60 до 80 % всіх випадків слабоумства.

Дослідницька група під керівництвом професора Сон Вун Юя (Seong-Woon Yu) з відділу мозку і когнітивних наук звернула увагу на аутофагию мікроглії — імунних клітин мозку.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Мікроглія — це фагоцитарні імунні клітини, які розташовані в центральній нервовій системі і мають багато спільного з макрофагами. Вони діють як асенізатори, які видаляють шкідливі речовини, що накопичуються в тканинах головного мозку.

Аутофагія виконує важливу роль у видаленні таких патогенів, як мікобактерії або токсичні речовини всередині клітин.

Дослідники встановили, що маршрути передачі сигналу PI3K/Akt активуються всередині клітин, якщо запальні матеріали поєднуються з TLR4 (толлиподобными рецепторами), які існують на поверхні мікроглії.

Вперше було встановлено, що придушення аутофагії призводить до зниження розкладання бета-амілоїдів, що провокують хвороба Альцгеймера і ще більше посилюють її.

Хоча нервове запалення завжди посилюється, якщо людина захворює дегенеративним захворюванням мозку, невідомо, чи пригнічується аутофагічний ефект при мікроглії, що пов'язана із запальним збільшенням.

Вчені збираються зосередиться на клітинах мозкової тканини і продовжать дослідження взаємозв'язку між нервовим запаленням і аутофагией.

Нагадаємо, важкі психологічні переживання підвищують ризик розвитку слабоумства.

Як повідомляв портал "Знай.uа" люди, які страждають від захворювань легень мають підвищений ризик розвитку слабоумства.

Такоэ "Знай.uа" писав, дослідники з Університету Дьюка в Дареме запропонували новий спосіб діагностики хвороби Альцгеймера.