Потріскані п'яти – досить поширена проблема. Особливий дискомфорт вона доставляє жінкам. Серед причин, які її провокують може бути зневоднення, поганий раціон, невідповідний догляд за ногами, схильність до шкірних захворювань і занадто вузька взуття.

Існує кілька ефективних методів позбавлення від проблеми:

Ванна для ніг

Часто цей метод використовують в клініках і салонах. Для того, щоб позбутися від тріщин на ногах, зазвичай потрібно 2-3 процедури.

В 2-3 літри теплої води додайте 2-3 столові ложки харчової соди, яка є на кожній кухні, і 1 столову ложку рідкого дитячого мила. Засуньте ноги у ванночку і тримати їх там протягом 25 хвилин.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Потім акуратно потріть ноги пемзою, щоб видалити омертвілий шар шкіри. Промийте ноги теплою чистою водою і протріть м'яким рушником.

Після процедури намочити ноги заспокійливим кремом з антисептиком: ромашкою, календулою або евкаліптом.

Гліцеринові маски для ніг

Цей метод часто рекомендують експерти. Він дуже ефективно живить і зволожує шкіру стоп.

50 мл гліцерину додайте 8-10 крапель аміаку і обережно струсіть. Отриману суміш слід наносити на ноги перед сном.

Після застосування одягніть дихаючі шкарпетки і зніміть тільки вранці. В середньому достатньо 8-10 процедур, але кількість можна збільшити, тому що побічних ефектів зазвичай не спостерігається.

Фармацевтична продукція

Сучасний б'юті-ринок пропонує спеціальні креми, які обіцяють позбавити від проблеми потрісканих стоп. Вибирати з різноманіття пропозицій коштує ті, у яких міститься саліцилова кислота. Це один з найбільш швидких способів позбавити від тріщин і мозолів.

Краще всього віддавати перевагу кремам, які містять 40% розчин саліцилової кислоти.

Нагадаємо, захищає від карієсу і допомагає порозумнішати: названі несподівані переваги сексу. Секс може бути дуже корисним для здоров'я.

Як повідомляв Знай. ua, знайдено геніальний спосіб поліпшити пам'ять і роботу мозку: ледачим на замітку. У дослідженні взяли участь 454 старого, при цьому 191 з них страждали від деменції.

Знай. ua писав, що вчені виявили гени, що впливають на розвиток шизофренії. Вивчили послідовність ДНК більше чотирьох тисяч осіб із шизофренією й п'яти тисяч психічно здорових людей.