Експерти Лондонської школи гігієни і тропічної медицини вважають, що Всесвітня організація охорони здоров'я помиляється щодо статистики смертності, пов'язаної з кліматичними змінами.

Зокрема фахівці ВООЗ заявили, що глобальне потепління призведе до смерті близько чверті мільйона чоловік у рік у період з 2030 по 2050 рік, повідомляє Daily Mail.

Це означає приблизно одну смерть на кожні 200 смертей (щорічно помирає близько 55 мільйонів чоловік), але експерти Лондонської школи гігієни і тропічної медицини вважають, що справжнє число загиблих буде значно вище.

За словами фахівців, люди будуть вмирати за екстремальних погодних явищ, міграції та зниження продуктивності фермерських господарств. А підвищення температури у всьому світі поставить під загрозу життя "багатьох мільйонів".

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Експерти заявили, що всього одна нестача продовольства може призвести до загибелі до 2050 року понад півмільйона (529 000) дорослих людей в рік.

Очікується, що люди частіше страдатимуть від легеневих захворювань, спровокованих поганою якістю повітря, а також захворюваннями, пов'язаними з отруєнням

За словами фахівців, війна й насильство, що штовхають на вимушену міграцію, також забере життя людей у ворожих районах.

Кількість випадків інфікування смертоносними вірусами також можуть збільшитися, а недоїдання і харчові отруєння можуть стати більш поширеними, сказано в доповіді.

Як вважають експерти, Всесвітня організація охорони здоров'я не врахувала всі ці фактори при складанні своєї оцінки смертності в 250 000 чоловік в рік.

Такі невтішні прогнозі потребують рішучих дій з боку медичних працівників і урядів для охорони здоров'я нинішнього і майбутніх поколінь.

Нагадаємо, глобальне потепління може призвести до повторної епідемії бубонної чуми, яка знищила десятки мільйонів людей в Середні століття.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені створили нову єдину вакцину від сибірської виразки і легеневої чуми.

Також "Знай.uа" писав, що вчені відкрили нову молекулу, яка дозволить вилікувати серцеву недостатність.