В сучасному світі люди часто страждають на головні болі та навіть мігрень. До цього призводять постійний стрес та напруження. Однак є ще два важливих чинника, через які може боліти голова. Мова йде про незбалансований раціон і шкідливі звички. Особливо великий ризик існує в зимовий час при мінливій погоді.
Про це пише ГолосUA з посиланням на слова лікаря Вікторії Савицької.
Шкідливі звички, особливо такі, як куріння, негативно впливають на роботу організму вцілому. Це також може стати причиною мігрені. При схильності до головних болів і метеозалежності, куріння сприяє частому виникнення головного болю. Окрім того, така звичка збільшує інтенсивність болю. Не кращим способом зігрітися в морози фахівці вважають і алкогольні напої.
"Спиртне справді швидко зігріває, але після відбувається спазм судин в результаті чого істотно порушується терморегуляції організму. Якщо повністю відмовитися від шкідливих звичок ви не в силах, не паліть, принаймні, коли змінюється погода, або коли вже "затріщала" голова. Сигарети провокують різкий спазм судин, - а це тільки посилює біль", - зазначила експерт.

За словами лікаря, важливо також відмовитися від фаст-фуду, напівфабрикатів, занадто важкої та жирної їжі. Погано впливають на здоров'я й занадто гострі страви або копчені. Під час зміни погоди лікарі рекомендують також обмежити каву і кавові напої, якщо ви схильні до підвищення тиску.
"А ось для гіпотоніків (при зниженому тиску) кілька ковтків кави можуть стати найкращими ліками. Так що, перш ніж щось зробити, все-таки слід з'ясувати показники на тонометрі", - застерігає лікар.
Варто також додати, щ в холоди наднирники інтенсивно виробляють гормон стресу, в результаті чого може псуватися настрій, болить голова і знижується працездатність. Фахівці називають такий стан метеоневроз. Він, до речі, може привести навіть до затяжних депресій і мігрені. Уникнути цього допоможуть продукти, багаті мікроелементами і вітамінами - цитрусові, щавель, петрушка, томати, оливки, яловича печінка, червона ікра.

Нагадаємо, що в січні 2019 року астрологи зазначають особливу місячну активність, яка пов'язана з кількома астрологічними явищами. Найнебезпечнішим днем місяця вони назвали 21 січня.

Як повідомляв раніше "Знай.ua", спеціалісти розповіли, що українцям дасть новий етап реформування медицини.

Також "Знай.ua" писав, що профільне міністерство опублікувало повний список медичних препаратів, які українці зможуть отримати за програмою "Доступні ліки".

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще